Lappi pessimisti Power Stagen suhteen – “Ei riitä kyyti, valitettavasti”

31.3.2019 / 07:09
Esapekka Lappi Korsikan asfalttiteillä lauantaina (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi on lauantain jälkeen Korsikan MM-rallissa sijalla seitsemän. Autonsa säätöjen kanssa koko kilpailun ajan paininut Citroen-kuljettaja alkoi löytämään merkkejä paremmasta toisen ajopäivän iltapäivän lenkillä, mutta siitä huolimatta pieksämäkeläinen ei usko yltävänsä sunnuntaina mukaan Power Stage -pistetaisteluun.

Vaikka tallikaveri Sebastien Ogier onnistuikin nousemaan mukaan palkintotaisteluun lauantaina, niin siitä huolimatta Korsikan MM-ralli on ollut Citroen-tallille iso pettymys. Suurin odotuksin kotikilpailuunsa lähtenyt ranskalaistalli ei ole missään vaiheessa noussut aivan terävimmän kärjen vauhtiin ja Esapekka Lappi latasikin perjantain jälkeen mielipiteensä tilanteesta varsin suoraan.

– Ärsyttää. Ajattelin, että tämä ralli voisi olla ainoa ralli minkä meikäläinen voi voittaa tänä vuonna, niin meni sitten ihan vituiksi, Lappi jyrähti Citroenin suomenkielisessä podcastissa.

Perjantain jälkeen Lappi oli kokonaistilanteessa seitsemäntenä ja eroa kärkeen oli kertynyt 46,3 sekuntia. Avauspäivän ek-sijoitukset 7-6-10-8-8-9 olivat jotain ihan muuta mitä suomalaiskuljettaja oli tästä kilpailusta lähtenyt hakemaan.

– Ei päässyt mihinkään. Keulassa ei ole pitoa. Se ei käänny, niin ei pysty pitämään vauhtia yllä mutkiin. Se, että pystyt pitämään yllä vauhtia mutkissa tavallaan rullaamalla, pystyt luottamaan auton keulaan ja pitoon. Nyt minun pitää tappaa vauhtia pois, että ensinnäkin saadaan se kääntymään. Tämä on vain minun visio, mutta jokaisessa mutkassa ollaan muutaman kilsan tunnissa hitaampia kuin muut ja sitten kun on 500 mutkaa, niin sehän kertaantuu, Lappi harmitteli.

 

 

“Aika samanlainen päivä kuin eilen”

Lauantaina Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa ylsivät kertaalleen neljänneksi nopeimpaan ek-aikaan, mutta muuten sijoitukset olivat seitsemäs tai huonompi. Ennen sunnuntain kahta viimeistä erikoiskoetta sijoitus kokonaistilanteessa on seitsemäs, lähes kahden minuutin päässä kilpailua johtavasta Hyundain Thierry Neuvillesta.

– Aika samanlainen päivä kuin eilen, turhauttava. Eilen illalla muutettiin paljon autoa. Se ei kuitenkaan ruvennut toimimaan niin kuin ajateltiin, samat ongelmat jatkui tänä aamuna, eli se puskee. Iltapäivällä taas muutettiin, mutta sekään ei vielä auttanut niin paljon. Mutta sitten muutin pätkien välissä vähän eri tavalla mitä on kokeiltu, niin sitten se alkoi menemään siihen suuntaan mihin pitääkin. Muutetaan lisää vielä huomiselle, Lappi suunnitteli.

Lappi on tällä kaudella yltänyt Power Stage -erikoiskokeilla pisteiden makuun kahdessa osakilpailussa ja kun auton säätöjen osalta lauantaina alkoi jo valoa näkymään siellä kuuluisassa tunnelin päässä, niin Lapilta voisi sunnuntaina odottaa vielä hyökkäystä viimeisellä erikoiskokeella lisäpisteiden toivossa. Lappi itse suhtautuu Power Stage -mahdollisuuksiinsa pessimistisesti.

– Huomenna ei ole oikein mahdollisuuksia mihinkään, yritetään tulla seitsemäntenä maaliin. Ei riitä kyyti nyt Powerilla pisteille, valitettavasti, Lappi sanoi.

Viimeinen ajopäivä Korsikan MM-rallissa käynnistyy sunnuntaina aamupäivällä kello 10.45 Suomen aikaa. Sunnuntain ohjelmassa on enää kaksi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 51,2 kilometriä. Power Stage -erikoiskoe, 19,3-kilometrinen Calvi, käynnistyy kello 13.18.

Power Stage tilastot 2019

Voitot

Kris Meeke 1
Ott Tänak 1
Sebastien Ogier 1

MM-pisteet

Sebastien Ogier 11
Thierry Neuville 10
Kris Meeke 9
Ott Tänak 7
Elfyn Evans 3
Dani Sordo 2
Esapekka Lappi 2
Teemu Suninen 1

Sijoitukset Power Stage pisteille

Sebastien Ogier 3
Thierry Neuville 3
Esapekka Lappi 2
Kris Meeke 2
Ott Tänak 2
Dani Sordo 1
Elfyn Evans 1
Teemu Suninen 1

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit