MOTORSPORT

Lario onnistuneiden testien kautta Ranskan asfaltille viikonloppuna – “Tasaisia aikoja ilman virheitä”

Peugeot 208 Rally Cup jatkuu Ranskassa tänä viikonloppuna ja Taisko Lario on viivalla kartanlukijansa Tatu Hämäläisen kanssa. Kauden neljäs osakilpailu Rallye du Rouergue ajetaan Rodezin ympäristössä perjantaina ja lauantaina.

CHL Sport Auto -tallissa kilpaileva kaksikko ajoi keskiviikkona onnistuneet testit ja nuotitus tapahtui viime viikonloppuna. Välipäivinä Taisko Lario ja Tatu Hämäläinen ovat tarkastaneet erikoiskokeita videolta ja valmistautuneet tulevaan koitokseen tankkaamalla nestettä ja ravintoa. Lämpöä on yli 30 astetta ja se tarkoittaa, että kilpa-autossa asteet liikkuvat 50-60 välillä.

– Eilinen testipäivä sujui hyvin. Ajoimme Rodezin alueella samanlaisella asfaltilla mitä itse rallissa ajetaan. Saimme hyvät säädöt autoon ja näimme myös miten rengas kuluu näissä olosuhteissa. Ilman lämpötila on 33 astetta varjossa ja asfaltti reilusti yli 50 astetta auringossa. Pitkät, yli 30-kilometriset pätkät tulevat olemaan hankalia renkaiden osalta, Lario kommentoi.

Tällä hetkellä Lario on sarjassa seitsemäntenä ja junioreiden neljäs, kun viime osakilpailussa tuli keskeytys. Sarjan seitsemästä rallista kuitenkin vain viisi parasta lasketaan loppupisteisiin, joten kaikki on vielä mahdollista. Viikonloppuna ajetaan yhteensä 10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 206 kilometriä. Tulevaa kilpailua varten Lariolla on selvät suunnitelmat.

– Tiet ovat nopeita ja heti avauspätkä on 35 kilometriä pitkä. Kovaa pitää mennä, mutta samalla huolehtia siitä, että renkaat kestävät. Tasaisia aikoja ilman virheitä, niin uskon että ollaan korkealla. Vauhtia ja yritystä meiltä löytyy, sen voin luvata, Lario päättää.

Lue myös! Aki Sahilan kausi Ranskassa jatkuu viikonloppuna – ”Komeaa tietä, ei mitään kärrypolkua” (6.7.2017)

Teksti: Taisko Larion tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com