MOTORSPORT

Larion pitkä kilpailutauko päättyy, Sardinian soratiet odottaa – “Hyvä iskun paikka”

Taisko Larion ja kartanlukija Tatu Hämäläisen pitkä piina on ohi. Piinaa se nimittäin on ollut, kun 22-vuotias Lario on joutunut olemaan sivussa MM-karkeloista helmikuun Ruotsin rallista lähtien.

Sardinian soraralliin Peugeot 208 R2:lla ajava Taisko Lario lähtee kovalla latauksella ja tavoitteet korkealla. Tähtäimessä on WRC3-luokan voitto, mikä tekisi hyvää MM-unelman kannalta.

– Pitkä ajotauko on kohta ohi ja on aika palata jahtaamaan tammikuussa asetettua tavoitetta. Olemme hyvin motivoituneita Hämäläisen kanssa ja vaikka Sardinian kisa on meille uusi, niin uskomme vauhtimme riittävän kärkikahinoihin. En malta odottaa, että kisa alkaa ja päästään taas työntämään täysiä, CHL Sport Auto -tiimissä ajava Lario hehkuttaa.

– Olisi tietenkin ollut kiva ajaa enemmän, mutta WRC3-luokassa seitsemän kisaa lasketaan mukaan. Meillä on nyt takana kaksi rallia ja edessä vielä viisi. Muut kärkikuskit ovat ajaneet jo paljon enemmän, joten siinä mielessä meillä on hyvä iskun paikka.

Alunperin Larion piti ajaa jo toukokuun Portugalin MM-rallissa, mutta viime hetkellä kisaohjelmaa muutettiin, jotta loppukaudesta ralleja tulee tasaiseen tahtiin. Kesäkuun 7.-10. päivä ajettava Sardinia on Lariolle uusi haaste.

– Alkukauden kisoista juuri Sardinia ja Monte Carlo ovat ihan uusia kisoja meille. Sen jälkeen on kuitenkin tutumpia ja meille taatusti vahvoja kilpailuja luvassa. Silti myös Sardinialla tavoitteet ovat korkealla, eikä tuumaakaan anneta periksi, Lario lupaa.

Sardinian jälkeen “Tade” kurvailee kesällä Suomen ja Saksan rallit, jonka jälkeen katsotaan sarjatilannetta ja jatkoa. Tulevasta Sardinian koitoksesta Lario povaa kovaa haastetta kaksivetoiselle autokunnalle.

– Siellä pitää aloittaa maltilla. Ei saa lähteä riehumaan, vaikka kuinka tekisi mieli päästellä. Se voi olla kaksivetoiselle autolle aika kova haaste. Onneksi Peugeotimme on osoittautunut kestäväksi rajuissakin soraspooreissa. Vaikka minulla ei ole siitä rallista kokemusta, niin luulen, että tiet ovat aika samankaltaisia kuin Etelä-Ranskassa, jossa olen aiemmin ajanut paljon kilpaa, Lario toteaa.

– Me ajetaan testit Sardinialla kisaviikon maanantaina, se on tärkeää ajotuntuman kannalta. Sitten vielä testierikoiskokeelta haetaan torstaina viimeinen silaus auton säätöihin. Sen jälkeen kaikki on iskussa ja jokainen kaksivetoinen on siellä tarkoitus kepittää.

Lario on WRC3-luokassa kuudentena, mutta suomalainen on ajanut vain kaksi kisaa, kun osalla kärkikuskeista on vyöllään jo neljä pistekilpailua.

– Kausi on vielä pitkä. Pitää muistaa, että me on ajettu vain pari kisaa ja ylipäätään alkukauden rallit ovat meille vieraampia. Loppukauden kilpailuista meillä on enemmän kokemusta. Mestaruus on edelleen tavoite, eikä siitä tingitä, Lario paaluttaa.

Italian MM-ralli Sardinian saarella käynnistyy torstaina 7. kesäkuuta.

Teksti: Taisko Larion tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com