Latvala hattutempun metsästykseen luottavaisin mielin – “Paineita on aina”

28.7.2016 / 15:26
Jari-Matti Latvala on voittanut Jyväskylässä vuosina 2010, 2014 ja 2015 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmatta peräkkäistä Suomen MM-rallin voittoaan metsästävä Jari-Matti Latvala esiintyi Volkswagenin mediatilaisuudessa torstai-aamuna ajetun testierikoiskokeen jälkeen hymyilevänä ja rennon oloisena, vaikka kotirallin starttiin oli aikaa enää vain muutamia tunteja. Latvala lähtee voittojahtiin luottavaisin mielin.

Volkswagen miehitti Ruuhimäellä ajetulla testierikoiskokeella kolme ensimmäistä sijaa järjestyksessä Jari-Matti Latvala, Sebastien Ogier ja Andreas Mikkelsen. Aika-erot lyhyellä pätkällä olivat tuttuun tapaan minimaaliset, mutta Latvalan mukaan aamupäivän tärkein anti oli se, että auto toimii ja hyvä fiilis ajon suhteen löytyi.

– Auto on kyllä hyvä, siihen olen tyytyväinen ja sitä ei tarvitse miettiä. Ekalla vedolla oli vielä vähän arkailua jarrutuksissa. Toisella vedolla oli jo parempi ja kolmannella vedolla ajaminen oli omalla tasolla. Siinä mielessä olen tosi tyytyväinen ja tästä on hyvä lähteä kilpailuun, Latvala kommentoi.

Kun rallin startti lähestyy tunti tunnilta ja minuutti minuutilta, on selvää, että jokaisella kuljettajalla jännitys kasvaa ja ajatukset ovat vain ja ainoastaan tulevissa erikoiskokeissa. Latvala taustoitti hieman omaa “henkistä prosessiaan”, sitä mitä lähes 200 MM-rallia urallaan ajanut kuljettaja käy läpi viime hetkillä ennen rallin starttia.

– Pientä jännitystä on, ei siitä pääse mihinkään. Kyllä se sama tilanne on aina. Ensin sinulla on nuotituksen aikaan pieni jännitys ja nuotituksen jälkeen voit vähän rentoutua. Sitten on pieni kutina, kun menet shakedowniin (testierikoiskoe). Sen jälkeen yleensä on aina hyvä fiilis, mutta sitten alkaa se pieni jännitys, kun odottaa kilpailun todellista starttia, Latvala kuvaili lisäten vielä, että rallin MM-sarjassa Jyväskylän ohella jännityksen osalta vain yksi kilpailu pääsee samalle tasolle.

– Täällä ja Monte Carlossa on enemmän jännitystä ilmassa, kuin muissa MM-ralleissa.

Keskiviikkona Valtran tilaisuudessa rallin nelinkertainen maailmanmestari ja Suomen MM-rallin urallaan kolme kertaa voittanut Juha Kankkunen totesi, ettei usko Latvalan ottavan paineita kilpailun voittamisesta ja varsinkaan siksi, että on yleiskilpailun kärkitaistelussa ainoa suomalaiskuljettaja kotirallissaan.

– Paineita on aina, mutta niiden kanssa pitää osata elää, Latvala hymyili, kun asiaa kysyttiin häneltä itseltään.

– Olo on kuitenkin hyvä ja luottavainen. Kun Harju on ajettu ja siitä mennään Mökkiperälle, niin pitää olla valmiina saamaan fiilis heti päälle.

Testeissä säätöjen sijaan fiiliksen ja tuntuman hakemista

Moni maallikko saattaa ajatella, että kuljettajat painuvat testierikoiskokeen jälkeen hotellihuoneeseen lepäämään ja odottamaan illalla käynnistyvää rallia. Näin ei kuitenkaan ole.

– Tässä on vielä aika paljon hommaa ennen starttia, on lehdistötilaisuuksia ja muuta. Hierojalla käynti, rentoutumista ja katsotaan erikoiskokeita (videolta). Kyllä siinä se iltapäivä menee. Sitten kun lähdetään Harjulle, niin sen jälkeen alkaa tosi tiivis aikataulu ja päivät ovat pitkiä. Pitää yrittää iltaisin päästä aikaisin nukkumaan, koska aamulla herätykset on tosi aikaisin, Latvala taustoitti tehdaskuljettajan rallin aikaista arkea.

Latvala on voittanut Jyväskylässä kolme kertaa; vuosina 2010, 2014 ja 2015. Kahtena edellisenä vuonna tulleet voitot eivät Latvalan ralliin valmistautumisessa ole tuonut taikauskomaisia piirteitä kuin osittain.

– Ne asiat mitkä on tehnyt aiemmin oikein, niin tottakai niitä haluaa noudattaa. Mutta on siinä pieniä eroavaisuuksiakin valmistautumisessa. Tänä vuonna testeissä en keskittynyt säätämään autoa, niin kuin olin tehnyt aikaisempina vuosina. Nyt keskityin vain ajamaan ja luotan niihin säätöihin millä ajoin viime vuonna. Halusin testeissä vain ajaa, saada fiilistä ja tuntumaa, Latvala paljasti.

Sorarallia kun ajetaan, niin lähtöjärjestys puhuttaa tottakai aina ja aura-autona ajavan MM-pistejohtaja Sebastien Ogierin takana tulevien kuljettajien etu nousee myös Jyväskylässä ennakkoarvioissa esiin. Latvalan mukaan tilanne on vielä tässä vaiheessa täysin auki, edes lähellä totuutta olevaa arviota on vaikeaa tehdä.

– Kuiva keli ja olen neljäs auto tiellä. En osaa sanoa vielä tässä vaiheessa miten tie tulee putsautumaan, että hyötyykö takaa tulevat miten paljon, esimerkiksi (Kris) Meeke ja (Ott) Tänak. Mutta paljonko se hyöty ekalla ajokerralla on, se on pieni kysymysmerkki vielä.

Kovimpia haastajia voittotaistelun suhteen pohtiessa Latvala nosti esiin neljä nimeä.

– Meeke on ollut tosi vahva tässä kilpailussa, jos katsoo paria edellistä vuotta. Ogier…, Latvala aloitti, mutta hyppäsi ranskalaisesta tallikaveristaan suoraan muihin nimiin.

– Paddon on mennyt kovaa soraralleissa ja myös Tänak saattaa tulla kovaa. Ajoi Puolassa hyvin ja voi olla täällä yllättäjä.

 

Kuva: Jari Nurminen

Jari-Matti Latvala oli aamupäivällä nopein Ruuhimäen testierikoiskokeella (Kuva: Jari Nurminen).

 

Mäkinen, Mikkola, Alen, Mäkinen, Grönholm…

Juha Kankkusen näkemyksen mukaan rallin ratkaisut voittotaistelun osalta tullaan näkemään lauantain erikoiskokeilla ja heittipä Kankkunen vielä arvion, että jos lauantain jälkeen rallia johtaa vähintään 10 sekunnilla, niin loppumatkan voi ajella maaliin ja “poltella sikaria”.

– Viime vuonna se oli lauantain jälkeen juuri se noin 10 sekuntia ja silloin se riitti. Kyllä se periaatteessa riittää, mutta ajaa täytyy silti. Vaikka ne (sunnuntain) erikoiskokeet on lyhyitä, niin pitää muistaa, että ne on uusia erikoiskokeita. Silloin, kun ajetaan uusia erikoiskokeita, niin aikaerot ovat suurempia yleensä. Jos on tuttuja erikoiskokeita, muistat jarrutuspaikat ja hypyt, niin se on aina vähän helpompaa. Uudella erikoiskokeella jos olet liian varovainen ja toinen uskaltaa mennä, niin ero saattaa tulla suuremmaksi, Latvala taustoitti.

Suomen MM-rallin historiassa vain viisi kuljettajaa on pystynyt ajamaan voittoon kolmena peräkkäisenä vuonna: Timo Mäkinen, Hannu Mikkola, Markku Alen, Tommi Mäkinen, sekä Marcus Grönholm. Latvalalla on siis mahdollisuus tehdä voitolla tänä vuonna historiaa ja nousta tähän kovaan hattutemppujen klubiin kuudentena jäsenenä.

– En ole sitä miettinyt. Kuitenkin sunnuntai on niin kaukana ja monta erikoiskoetta ajamatta. Tärkeintä on, että fiilis ja ajaminen on heti alusta lähtien sillä tasolla, että pystyy ajamaan voitosta. Se on minulle tärkein juttu, Latvala muistutti.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla Harjun kaupunkierikoiskokeella Jyväskylän keskustassa. Toden teolla tositoimiin päästään perjantaina. UrheiluUutiset.com raportoi rallin tapahtumista koko viikonlopun ajan.

Lue myös!

Kuvakooste: Kuljettajat Valtran ratissa Suomen MM-rallin aattopäivänä (28.7.2016)
Kankkunen teki Sainzista Jyväskylä-voittajan – ”Nyt lähdet minulle näyttämään” (28.7.2016)

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit