MOTORSPORT

Latvala löysi valon viime vuoden masennuksen jälkeen: “Nyt olen päässyt takaisin huipputasolle”

Jari-Matti Latvalasta huokui tyytyväisyys jo ennen Ruotsin MM-rallia. Keskiviikkoiltana tehdyssä ennakkohaastelussa hän oli rento ja puhelias. Kommentit olivat aivan toista kuin viime vuonna. Tuntui, että Latvala oli löytänyt Toyotalta hyvän kodin.

Rallissa kello kertoi samaa. Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila lensivät läpi jäisten erikoiskokeiden ja ajoivat Toyota Yaris WRC:n voittoon. Kuin kruunuksi, Latvala veti päätöserikoiskokeellekin vielä pohja-ajan, vaikka mitään tarvetta ei ollut.

– Sunnuntain ajo oli urani paras yksittäinen päivä. Se vaan lähti käyntiin todella hyvällä fiiliksellä. Tuntui, että auto menee nyt niin upeasti. En ole koskaan pystynyt voittamaan rallia ja ottamaan powerilta täysiä pisteitä, Latvala sanoi UrheiluUutiset.comille.

– Siitä on pitkä aika kun olen ollut viimeksi näin vahvassa kunnossa. Hienoa, että olen päässyt takaisin huipputasolle.

Mutta mikä sai Latvalan takaisin kuosiin viime vuoden karun pettymyksen jälkeen? Jotenkin Latvalan menossa on samaa henkeä kuin Marcus Grönholmilla 2000. Vauhtia ei epäillyt kukaan, mutta tuuriosastolla oli aina kohtuurauhallista. Milloin tuli ajovirhe, milloin poiki auto. Piskuisen Peugeotin puikoissa homma lähti kuitenkin rokkaamaan. Voitto, toinen voitto, kolmas ja sitten kauden päätteeksi maailmanmestaruus.

– Viime vuosi oli paha. Se kääntyi siellä Argentiinan jälkeen, sen jälkeen homma vaan meni vaikeampaan suuntaan koko ajan. Loppuvuodesta oli jo todella huono fiilis ja käytännössä masensi. Nyt olen saanut uuden mahdollisuuden. Mahtava tiimi, mahtava auto. Olen saanut tosi rennosti lähteä tekemään tätä hommaa. Ei ole ollut mitään paineita tiimin puolelta. Se on antanut minulle vapauden tehdä omaa työtäni, ja olen nyt tavallaan pystynyt ottamaan uuden tason, Latvala pohti.

– Silloin kun tietyt asiat naksahtavat kohdalleen, ja kun auto sopii sinulle ja on hyvä tiimi ja porukka ja tiimikaveri, niin sieltä se tulee. Kokonaisuus ratkaisee. Pystyt olemaan rento ja tekemään sen huippusuorituksen, hän korostaa.

Kausi on vasta alussa. Kaksi spesiaalikisaa takana. Latvala johtaa MM-sarjaa neljän pisteen turvin Fordin Sebastien Ogieria. Tämä tarkoittaa, että seuraavassa osakilpailussa Meksikossa Latvala auraa irtosoraa avauspäivän.

– Meksikossa pitää olla malttia. Se on kaikkein vaikein kilpailu olla aura-autona. Se irtosora on kaikista pahin. Sen Ogierkin myönsi viime vuonna. Vaikka hän paljon voittikin, niin Meksikossa hän jäi minulle minuutin. Pitää valmistautua siihen, että siellä todennäköisesti ei pysty ajamaan voitosta vaikka muuten kulkisi ajo hyvin. Pisimmät pätkät, heti perjantainakin 54 kilometriä, niin takkiin tulee aika rajusti. Se pitää ottaa mitä sieltä on otettavissa. Sen jälkeen siinä on kisoja, jotka ovat huippuhyviä, kuten Argentiina. Siellä pystyy taas hyökkäämään. Meksikoa pitää miettiä enemmän pisteiden kannalta, Latvala korosti.

Meksikon MM-ralli ajetaan maaliskuun toisen viikonloppuna.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com