MOTORSPORT

Latvala täysin omaa luokkaansa Laukaassa – Klassikko-Celicalla nyt neljäs voitto

Viisi erikoiskoetta ja viisi pohja-aikaa. Jari-Matti Latvala oli odotetusti täysin omaa luokkaansa lauantaina Laukaan ympäristössä ajetussa Peurunkarallissa.

Peurunkaralli oli Historic Rally Trophyn, sekä BMW- ja VW-merkkisarjan osakilpailu. Yleiskilpailua ei erikseen näissä kilpailuissa ole, mutta jos kaikki ajat laitetaan vertailuun, niin Toyota Celica 2000 GT-4 -klassikkoautollaan matkassa ollut Jari-Matti Latvala yhdessä kartanlukijansa Asko Sairasen kanssa oli päivän ylivoimaisesti nopein kilpailijapari. Historic-kilpailun osalta kaksikon voittomargnaali toiseksi sijoittuneeseen Tommi Hannukselaan nähden oli lähes kuusi minuuttia.

Latvala kilpaili tällä omassa tallissaan rakennetulla Celicalla nyt seitsemännen kerran ja voittoja on tullut yhteensä neljä. Syksyllä 2017 Peurunkarallista kotiinviemisinä oli Historic-luokan voitto, sekä yleiskilpailun toinen sija. Viime vuonna Latvala ajoi luokkavoittoon niin Seinäjoen, kuin Turku-Salon SM-rallissakin.

Ensi viikolla Latvala kilpailee Ruotsin MM-rallissa, joka käynnistyy torstaina. Latvalasta tulee rallin MM-sarjan historian eniten osakilpailuja ajanut kuljettaja, sillä edessä oleva kilpailu on töysäläiselle jo uran 197. Ennen Ruotsin MM-rallia Latvala jakaa tilaston kärkipaikkaa yhdessä Carlos Sainzin kanssa.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com