Latvala vauhdissa Karlstadin raviradalla – Katso video!

17.2.2016 / 04:40

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagenin Jari-Matti Latvalan Ruotsin MM-ralli viime viikonloppuna meni pilalle jo avauspäivänä teknisten ongelmien takia, mutta toisena ajopäivänä suomalainen antoi erinomaisia näytteitä nopeudestaan ajamalla kolmelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Yksi näistä pohja-ajoista syntyi lauantain päättäneellä viimeisellä erikoiskokeella, joka ajettiin Karlstadin raviradalla.

WRC:n virallisella YouTube-kanavalla julkaistulla upealla on-board-videolla päästään Latvalan, sekä kartanlukija Miikka Anttilan kyytiin, kun Volkswagen Polo R WRC-auto taittuu tyylikkäästi kapealla tiellä ja keinotekoisten esteiden välissä. Ajovirheisiin ei todellakaan ole varaa ja aivan kuten tämän kaltaisista lyhyistä erikoiskokeista on aina sanottu, näillä erikoiskokeilla et voi rallia voittaa, mutta hävitä todellakin voit.

Karlstadin raviradalle rakennetulla erikoiskokeella piti ajaa myös rallin avaus-ek torstaina, mutta se peruttiin sääolosuhteiden takia. Erikoiskokeella oli pituutta 1,90 kilometriä, Latvalan pohja-aika oli 1.34,9 ja keskinopeus 72,1 km/h. Suomalaiskuskit nappasivat erikoiskokeelta lopulta kaksoisvoiton, kun Teemu Suninen yllätti ja tykitti RC 2-luokan Skodan toiseksi nopeimpaan aikaan häviten Latvalalle 2,6 sekuntia. Rallin yleiskilpailun voittanut Sebastien Ogier hävisi tallikaverilleen Latvalalle neljä sekuntia.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Kuva etusivulla: Volkswagen Motorsport


Facebook kommentit