MOTORSPORT

Latvalalta vahva näkemys sääntöuudistuksiin – “Siinä pitää olla selkeä ero”

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala uskoo, että uudet säännöt lisäävät kalustoa WRC-tasolla.

Rallin MM-sarjassa puhaltavat nyt hyvinkin voimakkaat myötävirtaukset, joiden myötä MM-sarjan peruspilareita rukattiin uuteen muotoon.

Puhuttaessa nuorten kuljettajien mahdollisuuksista päästä MM-sarjan huipulle Jari-Matti Latvala näkee tulevaisuuden valoisana. Ruotsissa oli mukana peräti 19 JWRC-kuljettajaa, joka on kyseisen luokan ennätysmäärä.

– Se on ehdottomasti hyvä asia, että junioreita on paljon ja heiltä löytyy halua päästä huipulle. Meillä mielestäni hyvä portaikko pikkuluokista ylöspäin, mutta steppi ensimerkiksi Rally2- ja Rally1-auton välillä on rahallisesti valtava.

– Nythän ei ole ollut yksityiskuljettajia muutamia yksilöirä lukuun ottamatta, jotka laittavat rahaa pöytään ja tulevat sitä kautta näyttämään osaamistaan Rally1-autolla.

Latvala korostaa, että edellä mainittuun kohtaan MM-sarjan pitää panostaa, jotta näyttöpaikan saamiseen ei tarvittaisi vähintään omaa öljylähdettä tai miljardiperintöä.

– Jos saadaan WRC-auton hintataso pudotettua, sanotaan vaikka puoleenkin nykyisestä, se mahdollistaisi sen, että lupaavat nuoret kuljettajat pääsevät helpommin kokeilemaan huippuluokan autoja. Pieni ongelma on siinä, että odotetaan, että tiimit valitsevat Rally2-kuljettajista seuraavat kuljettajansa.

Tämä tarkoittaa, että tarjontaa on enemmän kuin kysyntää.

– Rallissa on aina ollut yksityistiimejä, jotka haluavat rakentaa autoja ja sen me olemme vähän kadottaneet. Yksityistiimin ei ole tällä hetkellä mahdollista tulla pääluokkaan; teimme sähköillä autoista liian kalliita ja liian monimutkaisia.

Viime aikaisissa keskusteluissa on ehdotettu, että paikoitellen melko ohueksi käynyttä WRC-tasoa voisi avata siten, että pienillä viilauksilla Rally2-auto sopisi Rally1-autojen joukkoon. Latvala on samoilla linjoilla, mutta korostaa, että ero luokkien välillä pitää olla selvä.

– Suuri yleisö ja fanit haluaisivat, että on selvä ero ykkösen ja kakkosen välillä. Olen siinä täysin samaa mieltä, mutta tässä oli ideana, että Rally2-autoa voisi vähän päivittää ja tulla sitten ajamaan Rally1-autoja vastaan. Ei sekään huono idea ole. Sillä saataisiin lisää autoja.

– Tietyllä tavalla sääntöuudistuksilla mennään vähän askeleita taaksepäin, mutta samanaikaisesti keskitytään polttoaineeseen. Nyt meillä on kestävän kehityksen bensiini ja jos tulevaisuudessa saataisiin täysin hiilidioksiditon vaihtoehto tai jopa vetymoottorit, Latvala pohtii.

Toyotalla on oma vetyautosuunnittelunsa jo hyvällä mallilla ja ensimmäisiä malleja on jo tuotannossakin.

– Mielestäni katseet tulisi kääntää sinne. Maailmassa tullaan ajamaan vielä pitkään polttomoottoriautoilla; monissa kolkissa ei ole sellaista infraa, että voitaisiin siirtyä sähköön ja erityisesti moottoriurheilussa sähkö nostaa valtavasti kuluja.

Latvala muistuttaa myös äänen tärkeydestä lajille.

– Jos ei ole ääntä, ei kukaan lähde metsään autoja katsomaan. Lisäksi se on turvallisuuskysymys.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com