Latvalan perheelle tuplapettymys, uusi yritys Seinäjoella – “Aika loppui kesken”

19.8.2020 / 15:51
Jari-Matti Latvalan Toyota Celica suorastaan lensi Lammilla kahden ek:n ajan (Kuva: Kimmo Töyrylä).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari ja Jari-Matti Latvalan Top Building Ralli Lammilla viime lauantaina päättyi tuplapettymykseen.

Aina elokuisin on totuttu siihen, että Lahden seudulla on ajettu Historic-rallin EM-sarjan pisteistä, mutta tänä vuonna koronapandemia perui kyseisen kilpailun. Kansallinen kilpailu kuitenkin ajettiin Top Building Rallin nimellä ja kilpailun keskuspaikka sijaitsi Lammilla. Nuotista ajavien Historic-luokkaan ilmoittautui mukaan kahdeksan kilpailijaparia, mutta yhden heistä kilpailu päättyi jo ennen kuin se ehti alkaakaan.

– Jouduttiin perumaan ilmoittautuminen viime hetkellä, kun auton sähköjen kanssa tuli ongelmia. Aika loppui kesken. Harmi, että ei pystytty ajamaan samassa kilpailussa, Jari-Matti Latvala kommentoi kilpailun Facebook-sivulla syytä isänsä Jari Latvlan viime hetken poisjääntiin varsinaisesta kilpailusta.

Latvalan perheen oli tarkoitus osallistua kilpailuun kahdella Toyota Celica -autolla, joista toinen on jo ollut tuttu näky aiempina vuosina useissa kotimaisissa kilpailuissa Jari-Matti Latvalan käsissä. Nyt Latvalan tallista on tullut ralliteille toinenkin 90-luvun entisöity klassikko-Celica, jolla siis Jari Latvalan piti Lammilla kilpailla, mutta tuon auton “debyytti” siirtyi sähköongelmien takia myöhäisempään vaiheeseen.

Jari-Matin mukaan uusi yritys on tarkoitus tehdä Seinäjoen SM-rallissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna, missä lähtöviivalle tulevat näillä näkymin siis asettumaan Latvalan perheestä sekä isä, että poika ja molemmat Toyota Celica GT-4 ST 165 -autolla. Lammilla Jari-Matin ja kartanlukija Juho Hännisen vauhti oli hurjaa aina keskeytykseen asti.

Avauserikoiskokeella Latvala oli koko kilpailun nopein kuljettaja ja sama tahti jatkoi myös kakkospätkällä, jonka jälkeen Historic-luokan johto oli kasvanut jo yli minuuttiin toisena olleeseen Ville Silvastiin nähden. Komea meno kuitenkin katkesi kolmannella erikoiskokeella, kun Latvalan auton vasen etupyörä päätti kesken ajon lähteä omille teilleen.

Historic-luokan ykkönen oli loplta Silvasti Audi Quattrolla, Klaus Wiikman sijoittui toiseksi ja Jesse-Joonas Haake oli kolmas. Silvastille nuotteja muuten luki Asko Sairanen, joka toimi Latvalan kartanlukijana Lahden Historic EM-rallissa kymmenen vuotta sitten. Silloin Latvala ja Sairanen nappasivat kilpailusta ylivoimaisen voiton Ford Escort RS 1800 MKII -autolla. Viikkoa aiemmin Latvala oli valloittanut Suomen MM-rallin urallaan ensimmäistä kertaa.

– Aina oli erikoiskokeiden jälkeen hymy herkässä, kun oli niin hieno viedä voimakasta takavetoista sivuluisussa nopeilla valtionteillä! Kun ajan työkseni rallia, niin oli selvää, että minun oli pystyttävä ajamaan kärjessä, sillä muuten väärä mies ajaa rallia tehdastallissa, Latvala kommentoi kotisivuillaan Lahden Historic EM-rallin jälkeen kymmenen vuotta sitten.

Seinäjoen SM-ralli, Pohjanmaa Ralli, ajetaan 25.-26. syyskuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit