MOTORSPORT

Latvalan tilastoihin harvinainen tupla – “Yksi asia on varmaa, auto on todella nopea”

Jari-Matti Latvalalle alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut vaikea, eikä siihen tullut helpotusta Argentiinassa ajetusta kauden viidennestä osakilpailustakaan.

Jari-Matti Latvalan ja kartanlukija Miikka Anttilan kilpailu lähti hyvin käyntiin, kun kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen kaksikko oli yleiskilpailussa kolmantena. Kolmas erikoiskoe koitui kuitenkin menestyshaaveiden kannalta kohtalokkaaksi, kun Toyota Yaris WRC -auton oikea eturengas osui kiveen rikkoen jousituksen ja tämä puolestaan teki vaurioita moottorin puolelle. Edessä oli keskeytys, eikä asiaa ollut takaisin kilpailuun Ralli 2 -säännölläkään.

– Minulla oli aamulla täydellinen fiilis auton suhteen, Yaris WRC toimi niin hyvin ja se oli helppo ajaa. Nautin todella ajamisesta. Päivän toinen erikoiskoe meni hyvin ja itse asiassa paremmin ja paremmin mitä pidemmälle se eteni. Sitten tulimme pitkään, oikealle kääntyvään mutkaan ja mutkan ulostulossa osuin kiveen, jota en nähnyt sen ollessa varjossa, Latvala kertasi tapahtunutta Toyotan tiedotteessa.

Keskeytys tiesi samalla sitä, että Latvalan, rallin MM-sarjan tämän hetken kokeneimman kuljettajan, tilastoihin merkittiin toinen peräkkäinen kilpailu ilman tulosta, kun myös Korsikassa taival päättyi keskeytykseen. Kaksi peräkkäistä tuloksetonta MM-rallia on erittäin harvinainen yhdistelmä Latvalan uralla, sillä näin ei ole töysäläisen ammattilaisuralla (2008-2018) käynyt koskaan aiemmin. Stobartin yksityistiimin Fordilla Latvalalle tuli kauden 2007 kahteen ensimmäiseen osakilpailuun kaksi tuloksetonta kilpailua.

Kuljettajien MM-sarjassa Latvala on viiden ajetun osakilpailun jälkeen vasta sijalla kahdeksan ja eroa pistekärki Sebastien Ogieriin nähden on jo 69 pistettä. Edellä pisteissä ovat myös molemmat tallikaverit, Ott Tänak, sekä Esapekka Lappi.

– Se oli erittäin valitettavaa mitä tapahtui Jari-Matille, koska hän suorastaan lensi ja olisi pystynyt taistelemaan Ottin kanssa voitosta, tiimipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi.

Latvala on urallaan voittanut Argentiinassa kerran, vuonna 2014, ja viime vuonna sijoitus oli viides.

– Tässä rallissa kiviä on todella paljon, joskus niiden kanssa olet onnekas ja joskus epäonnekas. Mielestäni olin nyt epäonnekas. Tilanne oli todella turhauttava, koska olimme niin hyvässä rytmissä. Myös Miikka oli turhautunut, koska hän tiesi etten hyökännyt liian rajusti. Minun täytyy nyt vain unohtaa tämä ja toivoa, että saan hyvästä fiiliksestä kiinni myös seuraavassa rallissa. Yksi asia on varmaa, auto on todella nopea, kilpailun jälkeen Twitterissä rehdisti tallikaveriaan Tänakia voitosta onnitellut Latvala hehkuttaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa 17.-20. toukokuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com