MOTORSPORT

Laura Suvannolla käynnissä monipuolinen kilpailukausi – “Nuotti osui hyvin kohdilleen”

Talvikausi on käynnistynyt Laura Suvannon osalta mielenkiintoisissa merkeissä, kun turkulaisneito on osallistunut rallisprintiin kuljettajana ja rallikilpailuun kakkoskuljettajana eli kartanlukijana.

Marttilan rallisprintissä Laura Suvanto ajoi naisten luokan toiseksi Skoda Fabialla. Ensimmäisellä kierroksella hänelle kävi muutama lapsus, koska kilpailutaukoa oli kertynyt melko reilusti.

– Toisella kierroksella en pystynyt enää parantamaan ajallisesti suoritustani. Olin harmissani hävitystä kakkossijasta, mutta täytyy harjoitella lisää ja yrittää parantaa jossain toisessa sprintissä tänä vuonna, Suvanto kertaa.

Tänä vuonna Suvanto aikoo jatkaa edelliskautta enemmän kartturointia ja hän hyppää alkukauden ajaksi Kiiski Racingin Ford Fiestan kyytiin tavuttamaan nuottia.

– Seuraava kilpailu koittaa nyt viikonloppuna, kun Mikkelissä ajetaan kauden toinen rallin SM-sarjan osakilpailu. Nuotitusjakso on ohjelmassa perjantaina, jolloin päivän päätteeksi kurvataan vielä lyhyt yleisöerikoiskoe. Lauantai on sitten vaativa päivä kuuden pitkän ja nopean ek:n muodossa, Suvanto kuvailee.

– Viime sunnuntaina olimme treenipätkällä Teemu Kiiskin kanssa ensimmäistä kertaa. Nuotti osui mielestäni hyvin kohdilleen, joten Mikkeliin on helpompi lähteä, kun tietää mitä tulemaan pitää. Sitä ennen olin Autopirtti-rallissa harrastelemassa yhdessä Markku Pietilän kanssa, ajokkina hieno Volvo 142. Valitettavasti meidän kisa päättyi jo ensimmäisellä erikoiskokeella ulosajoon.

Suvanto arvelee, että autourheilu pitää hänet mukavan kiireisenä tänä vuonna. Kesäkaudella olisi tarkoitus suunnata ajamaan kansallista rallicrossia Volkswagen Golfilla, samaan tapaan kuin viime kaudella.

Teksti: Jarno Saari, VAG Motorsportin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com