Laura Suvanto tekee paluun rallin SM-sarjaan

9.3.2016 / 06:17

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella Saksan ADAC Opel Rallye Cup-sarjaa ajanut Laura Suvanto päätti tiiminsä kanssa osallistua jälleen SM-tason ralleihin, joissa 21-vuotias Suvanto kilpaili viimeksi kuljettajana vuonna 2014. Suvanto nähdään tulevana viikonloppuna kilpailemassa Kuopion SM-rallissa.

Turun Urheiluautoilijoita edustava Suvanto lähtee innokkaana ensi viikonloppuna Nilsiän ympäristössä ajettavaan Tahko SM-ralliin kalustonaan Skoda Fabia R2, jonka huollosta vastaa VAG Motorsport.

– Luulin jo hetken pystyväni elämään ilman moottoriurheilua, mutta onneksi tajusin olevani väärässä. Mikkelin SM-rallissa kartturina ollessani totesin, että onhan se ihan pakko päästä itsekin ajamaan, kun auto on valmiina tallissa, Suvanto kertoo tiedotteessaan.

– Melko nopealla aikataululla saatiin kaikki onnistumaan. Puoleentoista vuoteen en ole Skodalla kilpaa ajanut, mutta viime viikonvaihteessa pääsin testeissä kilpurin kanssa taas sinuiksi. R2-autojen luokka (SM3) on todella kovatasoinen kilpailuluokka, joten lähdemme tekemään omaa hyvää suoritusta ja haastamaan ennen kaikkea itsemme.

Suvannon kartturiksi lähtee kokenut Peter Flythström, jolla on runsaasti myös kansainvälistä kilpailukokemusta.

– Hän pystyy varmasti auttamaan minua myös ajosuoritukseen liittyvissä asioissa. Olen tosi innoissani, kun pääsen taas ajamaan. Viime lauantain ennakkotestit olivat oikein hyvät ja saimme paljon kehitystä aikaiseksi, Suvanto hehkuttaa.

Lähde: Laura Suvannon tiedote
Kuva: Marco Hakala


Facebook kommentit