Lauri Heinosesta driftingin Suomen mestari – “Pöytälaakso on vihdoin kukistettu”

19.9.2018 / 09:59
Lauri Heinonen, driftingin Suomen mestari 2018 (Kuva: Anastassia Samoilova / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Kemoran moottoriradalla käytiin sateisessa kelissä poikkeuksellisen tiukka kilvanajo driftingin SM-sarjan kirkkaimmista sijoituksista viime lauantaina. Sarjan viimeisen osakilpailun tuloksia saatiin jännittää illan palkintojenjakoon saakka, vaikka piste-etumatkan turvin kurvailleen Lauri Heinosen Suomen mestaruus varmistuikin jo kaavioajossa.

Vasta toista kauttaan SM Pro -luokassa kilpaileva Lauri Heinonen esitti vakuuttavia suorituksia läpi kauden. Sadekuurot ja vaihteleva pito eivät tuottaneet Kemorallakaan Heinoselle päänvaivaa, vaan hän silminnähden nautti ajamisesta. Tasaisen varmasta ajosta huolimatta, sarjan mestarilta jäi voittotili osakilpailuissa tyystin avaamatta, kun viime kauden kuningas Juha Pöytälaakso kukisti Heinosen finaaliparissa. Kemoralla kolmanneksi sijoittui Jonathan Hast.

– Kausi 2018 oli ennen kaikkea hyvin tasaista suorittamista. Kehitys on ollut nousujohteinen, vaikka osakilpailuvoitot ovat olleet todella tiukassa. Sarjan taso on ollut jälleen kova ja olen iloinen huomatessani, että Suomi driftingin konkari, moninkertainen mestari Juha Pöytälaakso, on vihdoin kukistettu. Osakilpailuvoittojen sarake kuitenkin osoittaa, että parannettavaa on, Heinonen kommentoi kilpailun päätteeksi.

Drifting lajina on nostanut päätään ja lajin kannatus lienee kasvussa. Edellisvuosina suvereenisti hallinneen Pöytälaakson kausi SM-sarjassa oli rikkonainen hänen mitellessä myös kovatasoisilla EM-radoilla. Myös muilla suomalaisilla huippukuljettajilla kansainväliset radat siintävät jo silmissä.

– Tulevaisuutta ja ensi kauden suunnitelmia on tässä vaiheessa vielä mahdotonta varmistaa. Toki EM-radat olisivat luonteva jatkumo ja seuraava tasomittari. Käytännössä paljon on kiinni sponsoreista ja ensi kauden budjetista. Tässä on pitkä talvi aikaa miettiä asiaa, tänään juhlitaan Suomen mestaruutta, Heinonen päätti.

Kemoran osakilpailun tulokset

1) Juha Pöytälaakso
2) Lauri Heinonen
3) Jonathan Hast
4) Henri Haanpää
5) Mika Keski-Korpi
6) Juha Koskiniemi
7) Mikko Viitala
8) Ville Kaukonen
9) Johannes Falck
10) Niko Määttälä
11) Kristiina Aalto
12) Teemu Peltola
13) Joni Anttila
14) Niklas Wiki
15) Petri Uusi-Pohjola
16) Jukka Hautanen

SM-sarjan pistetilanne 5/5 osakilpailua

1) Lauri Heinonen (Radalle UA) Nissan 200 SX 456
2) Juha Pöytälaakso (FPDA) BMW M3 391
3) Henri Haanpää (LapUA) Toyota Cresta 347
4) Niko Määttälä (KokUA) Nissan Silvia 255
5) Jonathan Hast (FPDA) BMW 320 224
6) Mika Keski-Korpi (YlvUA) BMW 318 216
7) Petri Uusi-Pohjola (Drift Team Kuortane) Opel 196
8) Juha Koskiniemi (FPDA) BMW 318iS 186
9) Kristiina Aalto (LapUA) Toyota Soarer 180
10) Harri Kosunen (LeppävRT) Nissan Skyline GTS25 156

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit