MOTORSPORT

Lauri Joona kovatasoisen SM3-luokan pistekärki – “Tyytyväisiä ollaan tottakai”

Rallin SM-sarjassa SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona palasi Pohjanmaan lakeuksilla palkintokantaan ja nousi samalla SM-pisteissä luokkajohtoon.

Kauden viides SM-ralli, Pohjanmaa Ralli, alkoi perjantaina nuotituksella. Edellisen kisan pieni pettymys oli nollattu ja Lauri Joona, 22, lähti kilpailuun tavoitteenaan mahdollisimman suuri SM-pistesaalis.

– Tosi kovavauhtisia teitä täällä on. Luonnettakin löytyy silti paikka paikoin reilusti. Nuotti tuntuu hyvältä ja uskon, että suurin osa tiestöstä sopii meille hyvin. Toivotaan kuivaa keliä, sastamalalainen kommentoi.

Joonan toive ei kuitenkaan toteutunut ja perjantai-illan kolme erikoiskoetta ajettiin sateisessa säässä. Kuten edellisessä SM-rallissa Riihimäellä, niin myös Pohjanmaalla SM3-luokan kuljettajat olivat lähtölistassa ylimpänä. GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa kilpailevat Joona ja kartturi Markus Määttänen starttasivat kisaan lähtönumerolla 3.

– Jouduttiin avaamaan tietä, kun meidän edellä lähtenyt kuski kaatoi autonsa ekan pätkän lopussa. Kovapintaisia teitä täällä päin on. Uskon, että raskas keli ja putsaaminen ei haittaa lauantaina niin paljoa kuin Riihimäellä, totesi Joona perjantain erikoiskokeiden jälkeen huoltoon tullessa.

Sijoitus oli tuolloin luokassa kolmas. Lauantaina Joona ja Määttänen ajoivat tasaisesti luokan kärjen tuntumassa ja päivähuoltoon saapuikin varsin hyväntuulinen kuljettajakaksikko.

– Hyvin menee! Ollaan saatu hyvä tatsi päälle ja sillä jatketaan viimeiselle kolmelle erikoiskokeelle. Keli kuivuu pikkuhiljaa ja saa nähdä, millainen teiden kunto on toiseen kertaan ajettavilla pätkillä.

Pohjanmaan rallitiet vaativat veronsa ja kisassa nähtiinkin yllättäviä ulosajoja. Varsinkin SM3-luokassa, missä lisäpanoksena nuorille kuskeille oli pääsy Flying Finn Future Stars -kilpailun finaaliin, sijoitukset vaihtuivat tiuhaan. Järkevästi ja maltilla loppuun saakka ajaneet Joona ja Määttänen sijoittuivat lopputuloksissa kolmansiksi, mikä nosti heidät SM-pistetaulukon kärkeen.

– Tyytyväisiä ollaan tottakai. Auto toimi hyvin ja meno maittoi. Kun huomattiin, ettei edessä ajavia saada ajamalla kiinni, päätettiin keskittyä omaan ajoon ja ottaa varmat pisteet kotiin. Tehtiin pari pientä mokaa viimeisillä pätkillä, muttei ne onneksi vaikuttaneet lopputulokseen, sanaili Joona maalissa.

Teksti: Lauri Joonan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com