Lauri Joona odottaa kovavauhtista Kouvolan SM-rallia – “Kaasu pohjassa saa mennä”

3.9.2020 / 00:03
Lauri Joonan Kouvolan "kenraali" oli viime viikonloppuna ajettu Kaloppi Ralli (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Kouvolassa. SM3-luokan pistejohtajana Kymenlaakson nopeille sorateille starttaa Lauri Joona.

Lauri Joonalle, 23, talvikausi rallin SM-sarjassa oli lähes täydellinen, kun Rovaniemeltä ja Mikkelistä sastamalalainen kirjautti SM3-luokan voitot ja Joensuussa sijoitus oli toinen. Kun ajamatta on vielä Kouvolan ja Seinäjoen osakilpailut, on Joonan pistejohto toisena olevaan Sami Pajariin nähden 20 pistettä. Pajari, SM3-luokan hallitseva Suomen mestari, kilpailee Kouvolan SM-rallin aikaan Viron MM-rallissa.

– Kouvolan kisassa on tavoitteena ajaa maaliin ja sijoittua kolmen nippuun. Siihen ollaan tyytyväisiä. Tottakai voittoa tavoitellaan, mutta jos se vaatii sitä viimeistä puristusta, ei sitä lähdetä riskillä hakemaan. Nyt on tärkeintä saada varmoja pisteitä ja hyvät lähtökohdat kauden päätökseen, Joona sanoo tiedotteessaan.

Helmikuussa ajetun Joensuun SM-rallin jälkeen koronapandemia pysäytti kilpailutoiminnan usean kuukauden ajaksi myös Suomessa. Joonan pitkä kilpailutauko päättyi heinäkuussa Virossa ajetussa Viru Rallissa ja Kouvolan SM-rallin “kenraalin” hän suoritti viime viikonloppuna Kaloppi Rallissa, josta tuloksena oli luokkavoitto.

– Testikisat sujuivat tulosten puolesta hyvin. Kaloppi Rallissa oli hieman tekniikkamurheita, mutta auto on varmasti tikissä Kouvolan lähtöviivalla, Joona vakuuttaa.

Edellisen kerran Kouvolassa ajettiin SM-ralli kesäkaudella reilut kaksi vuotta sitten, toukokuussa 2018. Silloin Joona sijoittui SM3-luokassa sijalle seitsemän.

– Oli kovavauhtiset tiet silloin ja odotan, että sama on nyt, vaikka mennään vähän pohjoisempaan. Se sopii kyllä sekä autolle, että miehistölle. Keskinopeudet tulee varmasti olemaan kovat ja kaasu pohjassa saa mennä, Joona ennakoi.

Kouvolan SM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 10.44. Kilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 106 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Lauri Joonan kommentit: Tiedote


Facebook kommentit