Lauri Joonalle tärkeät testikilometrit Tunturirallista

3.2.2024 / 20:35

[ A- ] / [ A+ ]

Kaksi pohja-aikaa, penkkakosketus ja paljon tärkeitä kilometrejä. Siinä Lauri Joonan Tunturiralli pähkinänkuoressa.

Sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona avasi kisakautensa Arctic Lapland Rallyssä. Kaksinkertaisen suomenmestarin päätavoite tällä kaudella on rallin MM-sarjan WRC2-luokassa, joten Tunturiralli toimi TGS Motorsport -tiimissä ajavalle Joonalle ja hänen kartturilleen Janni Hussille testikisana MM-kauden ensimmäistä osakilpailua varten.  

Joonan ja Hussin ensimmäinen yhteinen Tunturiralli alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun kaksikko ajoi avauserikoiskokeelle kovatasoisen SM1-luokan pohja-ajan. Meno jatkui vauhdikkaasti vielä kakkospätkälläkin, mutta kolmannen erikoiskokeen tapahtumat muuttivat koko kisan luonteen.

– Siikakämän alussa tein tyhmän virheen ja käänsin liian aikaisin sisälle. Auto nousi sisäpenkasta kahdelle pyörälle ja melkein kaatui. Sain oikaistua sen, mutta sitten mentiin ulkokaarteen penkkaan. Moottoritilassa ilmanpuhdistin keräsi sisuksiinsa kaiken lumen ja meidän oli pysähdyttävä pari kertaa putsaamaan sitä, kertasi Joona tapahtumia tiedotteessaan.

Autoon ei tullut kovin suuria vaurioita, mutta ylimääräistä aikaa erikoiskokeella kului lähes 12 minuuttia ja kaksikko putosi kärkikahinoista kauas taakse.

– Totta kai harmittaa, mutta onneksi tästä kisasta ei oltu hakemassa pisteitä.

Perjantain loput erikoiskokeet kaksikko ajoi varmasti maaliin, ja onneksi huollossa saatiin auto taas iskukykyiseksi.

Lauantain käsikirjoitus oli selkeä: jatkaa testaamista ja siten saada autosta mahdollisimman nopea ja hyvä Ruotsin MM-rallia ajatellen. Vaikka menestyspaineita ei enää ollut, oli Joonan nimi varsin korkealla erikoiskokeiden tuloksissa, kerran jopa jaetulla ykköstilalla.

– Kisasta jäi hyvä fiilis. Vaikka tapahtumia riittikin, se oli hyvä ja opettavainen Ruotsia silmällä pitäen. Vauhti oli hyvin kohdallaan, vaikka ei ajettu maksimia. Pieniä viilauksia tehdään autoon ja kuskiin. Sitten ollaan valmiina Ruotsiin, summasi Joona.

Arctic Lapland Rallyn SM1-luokan voiton ja uransa ensimmäiset poronsarvet vei Joonan tiimikaveri Mikko Heikkilä.


Facebook kommentit