Legendaarinen Ouninpohja avaa Suomen MM-rallin lauantain – “Kisan vaikein erikoiskoe”

30.7.2016 / 03:58
Onnistuuko Jari-Matti Latvala kaventamaan eroa kärkeen Ouninpohjassa? (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallissa ajetaan lauantaina kahdeksan erikoiskoetta, joille yhteispituutta kertyy reilut 150 kilometriä. Tuosta kokonaismäärästä päivän aikana kahteen kertaan ajettava legendaarinen Ouninpohjan erikoiskoe nappaa peräti 44 % osuuden ja kun ajosuunta on tänä vuonna eri kuin aiempina vuosina, on kuljettajilla edessään todella haasteellinen urakka.

– Kyllä se Ouninpohja on kaikkein vaikein erikoiskoe, varsinkin toisin päin ajettuna ja haastetta riittää, ei siitä pääse mihinkään. Pitkä erikoiskoe ja kun sitä ei ole aikaisemmin ajettu noin päin meidän aikana, Latvala myönsi ennen rallia.

Latvalan mukaan edellisen kerran Ouninpohjaa ajettiin näin päin kahdeksan vuotta sitten, mutta silloin vain 15 kilometrin mittaisena ja kaiken lisäksi vielä eri nimellä.

– En muista siitä yhtään mitään. Olen yrittänyt etsiä siitä in-car-kuvaakin, mutta en ole löytänyt, Latvala taustoitti ralliin valmistautumistaan.

Keskiviikkona Suolahdella Valtran tehtaalla järjestetyssä tapahtumassa rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen kävi keskusteluita Latvalan, sekä Sebastien Ogierin kanssa juuri näin päin ajettavasta Ouninpohjasta, olihan Kankkunen yksi niistä kuljettajista jotka sitä ajoivat vuonna 1994, kun erikoiskoe ajettiin edellisen kerran juuri tämän suuntaisena.

– Toyota-aikoina Juha oli hypännyt loppuvaiheessa aika rajusti ja yritettiin hakea sitä paikkaa, että missä oli hypännyt. Pitää muistaa, että silloin kun Juha ajoi yli 20 vuotta sitten, niin jousitukset oli erilaisia. Niistä loppuvaiheen pahoista paikoista siinä keskusteltiin, että missä pitää erityisesti olla hereillä, Latvala kertoi.

Kolme kertaa Suomen MM-rallin voittoa 2010-luvulla juhlineen Latvalan mukaan Ouninpohjan suurimmat haasteet löytyvät viimeisiltä kilometreiltä.

– Siinä on tiettyjä jaksoja ison tien osuudella Kakariston jälkeen mitkä on selkeämpiä näin päin ajettuna. Mutta se loppu on vaikeampaa, erityisesti viimeiset viisi kilometriä. Kaikki ovat sanoneet samaa, että se loppu on vaikeampi ja siihen pitää keskittyä todella tarkasti.

Kun lauantai-aamu käynnistetään kello kahdeksan aikaan erikoiskokeella millä pituutta on reilu viidesosa koko päivän ek-kilometreistä, niin varsin selvää on, että hereillä pitää olla heti starttiviivalla vihreän valon vaihduttua.

– Todellakin pitää olla hereillä, siellä pitää saada heti rytmi päälle ja onnistuminen. Se voi olla ratkaisevia erikoiskokeita tässä rallissa, Latvala muistutti.

“Mielestäni hyvä juttu, että ajetaan toiseen suuntaan”

Yleiskilpailua perjantain jälkeen 18,1 sekunnilla ennen Latvalaa johtava Kris Meeke otti myös kantaa Ouninpohjan haasteisiin ennen rallia. Meeken mukaan haaste on aina juuri Ouninpohjan erikoiskokeella todella suuri, oli ajosuunta sitten kumpi tahansa. Ja varsinkin nyt, kun ajosuuntaa on vaihdettu, kuljettaja helposti alkaa ajattelemaan tietä ja mutkia ikään kuin peilikuvina.

– Yleensä kun Suomen MM-ralliin tulee uusi erikoiskoe, niin se nuotitetaan, yritetään löytää oikeat nuotit sinne ja sovittaa ne oikeaan vauhtiin. Mutta kun ajetaan Ouninpohja toiseen suuntaan, niin siellä on todella monta maamerkkiä muistissasi, että alat ajattelemaan vauhtia eri kohdissa, niin kuin ajaisit sitä toiseen suuntaan. Mutta tietenkään se ei ole sama asia. Siinä on iso haaste, miten saada onnistuneesti ajateltua toiseen suuntaan ajettava Ouninpohja uudeksi erikoiskokeeksi ja luottaa niihin nuotteihin mitkä siihen on tänä vuonna tehty, Meeke pohti.

WRC2-luokan voitosta taisteleva Teemu Suninen lähtee Ouninpohjan erikoiskokeelle ensimmäistä kertaa tämän luokan autolla. Viime vuonna Suninen ajoi Ouninpohjassa WRC3-luokan Citroenilla, mutta matkanteko päättyi kesken erikoiskokeen sähkövikaan.

– Toivotaan, että päästään nyt ensimmäistä kertaa Ouninpohjassa maaliin, Suninen hymyili perjantain erikoiskokeiden jälkeen kommentoidessaan tulevaa klassikkopätkää lisäten vielä, että hänelle tämä nyt tehty muutos sopii hyvin.

– Mielestäni se on hyvä juttu, että nyt ajetaan toiseen suuntaan.

Lauantain ajopäivä käynnistyy Ouninpohjassa kello 8.08. UrheiluUutiset.com raportoi rallin tapahtumista koko viikonlopun ajan.

Ouninpohjan erikoiskokeet lauantaina

EK 13 – Ouninpohja 1 (33,00 km) Kello 8.08
EK 17 – Ouninpohja 2 (33,00 km) Kello 14.48

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit