Legendaarinen ranskalaismerkki mukaan uudistuksia kokevaan formulasarjaan

4.11.2020 / 08:31
Alpine liittyy vahvasti mukaan FIA Formula Regional EM-sarjaan ensi vuonna (Kuva: ACI Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuonna 2019 käynnistynyt Formula 3 -autojen FIA Formula Regional EM-sarja kokee merkittäviä uudistuksia kaudella 2021.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tukema Formula 3 -autojen FIA Formula Regional EM-sarja debytoi pikkuformuloiden maailmassa viime vuonna ja se on jo nyt noussut yhdeksi merkittävistä askeleista nuorille ja lupaaville kuljettajille matkalla kohti Formula 1:n MM-sarjaa. Viime ja tänä vuonna sarjassa on ajettu Formula 3 -autoilla tyyppimerkinnältään T-318, joissa on Tatuusin valmistama runko ja Alfa Romeon moottori.

Samanlaisilla T-318-autoilla kilpailtiin myös vain naisille tarkoitetussa W Series -sarjassa viime vuonna. Ensi vuonna FIA Formula Regional EM-sarja tulee kokemaan merkittäviä uudistuksia ja niistä ehdottomasti merkittävin on legendaarisen ranskalaisen urheiluautomerkin Alpinen lähteminen mukaan sarjan toimintaan.

Ensi vuonna sarjan virallinen nimi tulee olemaan Formula Regional European Championship by Alpine ja uudet autot tullaan rakentamaan Alpinen tehtaalla Dieppessä, Ranskassa. Autoissa on jatkossakin Tatuusin rungot, mutta moottoriksi vaihtuu Renaultin 1,8-litrainen moottori. Rengastoimittajana jatkaa italialainen Pirelli.

Sarjassa ajetaan ensi vuonna kymmenen kilpailuviikonloppua, joista jokainen pitää sisällään kaksi kilpailulähtöä. Kolme kilpailuviikonlopuista ajetaan Italiassa ja seitsemän muuta eri puolella Eurooppaa. Sarjaan otetaan mukaan maksimissaan 36 autoa ja jokainen tiimi saa osallistua maksimissaan kolmella autolla. Tiimi saa oikeuden neljänteen autoon, mikäli yhtä niistä ajaa naiskuljettaja.

Viime ja tänä vuonna sarjassa on kilpaillut myös suomalaistiimi KIC Motorsport, joka viime vuonna sijoittui tiimipisteissä viidenneksi. KIC Motorsportin tulokaskausi uudessa sarjassa toi viisi palkintosijoitusta. Kuluvan kauden osalta KIC Motorsport on tiimipisteissä toisena, kun 18 ajetusta osakilpailusta se on saavuttanut kaksi osakilpailuvoittoa ja yhteensä kahdeksan palkintosijoitusta. Viime ja tänä vuonna sarjassa on nähty mukana kolme suomalaiskuljettajaa, Patrik Pasma, Konsta Lappalainen, sekä Niko Kari.

Kuluvan kauden toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan Imolassa, Italiassa 20.-22. marraskuuta. Kausi päättyy Italian Vallelungassa 4.-6. joulukuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit