Lempäälän finaalikisan ruotsalaisyllättäjä rallin SM-sarjaan – “Suuri kiitos Risto Laineelle”

18.12.2017 / 08:56
Jacob Jansson Lempäälän SM-rallissa syyskuussa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa nähdään ensi kaudella mukana ruotsalaisväriä, kun syyskuussa Lempäälän SM-rallissa vauhdillaan säväyttänyt Ruotsin kolminkertainen rallimestari Jacob Jansson nähdään mukana sarjan kaikissa seitsemässä osakilpailussa.

Jacob Jansson, 25, on juhlinut Ruotsissa rallimestaruutta kolmena vuonna peräkkäin (2015-2017) kolmessa eri luokassa. Syyskuun lopulla Jansson kilpaili ensimmäistä kertaa Suomessa, kun hän osallistui Lempäälän ympäristössä ajettuun rallin SM-sarjan kauden päättäneeseen osakilpailuun. Vaikka matka päättyikin tuolloin keskeytykseen, niin Jansson ehti kuitenkin säväyttää vauhdillaan ajamalla perjantaina yhden pohja-ajan, sekä olemalla kertaalleen toiseksi nopein.

– Kisamme meni todella hyvin aina siihen asti, kunnes tekniikkamurheiden takia jouduimme viidennen erikoiskokeen jälkeen keskeyttämään. Saimme kuitenkin niin kilpakumppaneilta, kuin yleisöltäkin myönteistä palautetta ja siitä se idea sitten lähti osallistua koko sarjaan kaudella 2018, Jansson sanoo sunnuntaina julkaistussa tiedotteessaan.

Jansson kilpaili niin Ruotsin sarjassa, kuin Lempäälän SM-rallissakin Mitsubishi Lancer Evo X R4 -autolla, jolla hän myös osallistuu SM-sarjaan SM2-luokkaan kaudella 2018. Jansson aikoo Suomen lisäksi kilpailla ensi kaudella myös kotimaassaan.

– Aiomme ajaa myös valikoiduissa kilpailuissa Ruotsissa, niissä mitkä sopivat kilpailukalenteriin, Jansson taustoittaa lähettäen lopuksi vielä kiitokset Suomen suuntaan ja autourheilun todelliselle moniosaajalle, rengasjätti Pirellin Pohjois-Euroopan moottoriurheilutoiminnoista vastaavalle Risto Laineelle.

– Suuri kiitos Laineelle, joka on auttanut meitä todella paljon kontakteissa lahden yli, Jansson hehkuttaa.

Janssonin ilmoitus Facebook-sivullaan osallistumisesta rallin SM-sarjaan keräsi nopeasti ison määrän myönteistä palautetta, niin Ruotsin, kuin Suomenkin puolelta. Janssonin Facebook-päivityksestä ovat tykänneet mm. rallin SM1-luokan tämän vuoden Suomen mestari Teemu Asunmaa, AKK Driver Academyn rallin päävalmentaja Tuomo Nikkola ja tervetuloviestin ovat puolestaan kirjoittaneet rallin SM-sarjasta tutut nimet Jesse Turunen ja Janne Eronen.

Rallin SM-sarjan kausi 2018 käynnistyy Rovaniemen ympäristössä ajettavalla legendaarisella Tunturirallilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

 

 

Vaunula

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Jacob Jansson (YouTube)


Facebook kommentit