MOTORSPORT

Leppihalmeelle viides sija Höljesista – “Pientä tekniikkamurhetta läpi viikonlopun”

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan Ruotsin osakilpailu ajettiin viikonloppuna Höljesin radalla. Jussi-Petteri Leppihalme sijoittui finaalissa lopulta viidenneksi ja nousi kokonaispisteissä toiselle sijalle.

Vaiherikas viikonloppu ei ollut vauhdillisesti paras mahdollinen ja finaaliin Jussi-Petteri Leppihalme joutui starttaamaan takarivistä.

– Pientä tekniikkamurhetta on ollut läpi viikonlopun, enkä päässyt näyttämään todellista vauhtiani viikonlopun aikana. Omilla ranteilla sai tehdä aika paljon töitä, jotta finaaliin pääsin. Finaalissa sain aikasakkoa viisi sekuntia ohitustilanteessa tapahtuneen kontaktin vuoksi, jonka takia tipuin sijoituksessa viidenneksi, vaikka maaliin tulin neljäntenä.

– Harmittaa hiukan, mutta nyt katse syksyn osakilpailuihin ja aloitetaan valmistautuminen niihin, Set Promotionin Renault Twingolla ajava Leppihalme sanoo.

Voittoon Ruotsissa ajoi Latvian Artis Baumanis, toiseksi tuli Unkarin Krisztian Szabo ja kolmanneksi Viron Janno Ligur. Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan osakilpailuista puolet on nyt ajettu ja sarja jatkuu syyskuussa, jolloin ajetaan kaikki kolme viimeistä osakilpailua. Pistetilanne sarjassa näyttää kuitenkin Leppihalmeen osalta hyvältä.

– Tasaisen viikonlopun ansiosta sain kuitenkin nostettua sijoitustani sarjapisteissä ja olen nyt toisena, se tuntuu todella hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa syksyn osakilpailuihin ja tavoitteena on päästä niissä näyttämään todellinen vauhtini ja ajamaan kirkkaimmasta mitalista, Leppihalme sanoo.

Seuraava osakilpailu ajetaan Ranskassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Pistetilanne 3/6 osakilpailua

1) Artis Baumanis 73
2) Jussi-Petteri Leppihalme 64
3) Kasparas Navickas 62
4) Krisztian Szabo 60
4) Timur Shigaboutdinov 60
6) Ulrik Linnemann 54

Teksti: Jussi-Petteri Leppihalmeen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com