MOTORSPORT

Lindholm kaksi kertaa viiden joukkoon

Kansainvälisen Audi Sport TT Cup -ratasarjan toinen kilpailuviikonloppu on ajettu Saksan Nürburgringillä. Toista kauttaan sarjassa ajava Emil Lindholm, 19, ylsi perjantain osakilpailussa neljänneksi ja tänään lauantaina viidenneksi. Neljän osakilpailun jälkeen Lindholm on ajaa sarjan yhteispisteissä kuudentena.

Lindholm starttasi viikonlopun molempiin lähtöihin ruudusta viisi. Ensimmäisessä lähdössä nuori suomalaiskuljettaja ehti ajaa jo hetken aikaa toisena

– Sain loistavan lähdön ja toisen mutkan jälkeen olin toinen, mutta toisella kierroksella tapahtuneen ajovirheeni takia tipuin kaksi sijaa ja vauhtini ei sen jälkeen enää riittänyt kärkitaisteluun. Yritin ja kun en heti onnistunut niin ehkä vähän myös hermostuin. Ero kolmanteen sijaa ei ollut kuin 0,5 sekuntia, mutta tuntui siltä, että palkintopallille ei lopulta ollut mitään jakoa.

Lauantain toinen startti onnistui Lindholmin kohdalta toistamiseen hyvin.

– Kilpakumppani oli ensimmäisessä mutkassa pyörähtämässä edessäni ja jouduin nostamaan jalan kaasulta. Ilman tätä toinen sija olisi ollut tässäkin startissa mahdollinen. Kilpailu keskeytettiin kertaalleen hetken ajaksi ja ajoimme safetycarin perässä. Uusintalähdön jälkeen pääsin parikin kertaa yrittämään ohitusta, mutta edellä ajaneet eivät tehneet virheitä, joten loput kilpailusta oli lähinnä peräkkäin ajelua.

Toisessa lähdössä taistelu palkintopallisijoista oli tasaista, sillä kilpailun viisi nopeinta ajoi ruutulipulle reilun kolmen sekunnin sisällä toisistaan.

– Taistelu oli tiukkaa. Ajoni oli parempaa kuin eilen, mutta tulos sijaa heikompi. Nappisuorituksella paikka palkintopallilla olisi voinut olla mahdollinen, mutta tänään ei vielä ollut sen aika: kierrokset loppuivat kesken. Hochenheimin pieleen menneen avausviikonlopun jälkeen nämä ovat ihan kelpo tulokset, joihin olen tyytyväinen. Ei mikään huippusuoritus, mutta hyvä viikonloppu kuitenkin, Lindholm summasi kilpailun jälkeen.

Audi Sport TT Cup jatkuu kesäkuussa juhannusviikonloppuna Saksan Norisringillä. Kauden aikana sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän kilpailuviikonloppua ja 14 osakilpailua. Kausi päättyy Saksan Hockenheimringille lokakuun puolivälissä.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote

Lue myös Lappalainen kahdesti podiumille

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com