Lindholmille kauden kolmas Italian keikka – “Lähdetään ajamaan, eikä kyttäämään”

17.11.2020 / 19:05
Emil Lindholm kilpailee tulevana viikonloppuna Italiassa (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholmin kauden 12. kilpailu vie GRX-tiimin kuljettajan tulevana viikonloppuna Italiaan, kolmannen kerran tänä vuonna.

Emil Lindholm, 24, kilpailee tulevana lauantaina Tuscan Rewind Rallissa Italiassa ja kyseessä on Italian rallisarjan, sekä Italian sorasarjan kauden viimeinen osakilpailu. Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa ovat kilpailleet tänä vuonna 11 rallissa ja niistä kaksi on ajettu Italiassa. Aivan kuten elokuussa Rally Citta di Arezzo – Crete Senesi e Valtiberina -kilpailussa, niin myös nyt Lindholm kilpailee italialaisen HK Racingin Skodalla.

– Edellinen kilpailu HK Racingin kanssa päättyi tekniseen vikaan, joten heillä oli intressiä tarjota korvaavaa kilpailua. Myös MRF Tyres oli kiinnostunut osallistumaan soraralliin, joita emme viimeisen puolen vuoden aikana ehtineet kovin montaa heidän kanssaan ajaa. Haluamme kehittää heidän renkaitaan edelleen ja osallistuminen Italian päärallisarjojen finaaliin on MRF Tyresin tunnetuksi tekemisen kannalta myös hyvä asia, Lindholm taustoittaa tiedotteessaan.

Tuscan Rewind Ralli on kerännyt lähtöviivalle peräti 33 kappaletta R5-autoja. Italian rallimestaruudesta tiukimmin taistelevat Giandomenico Basso (49 pistettä), sekä Andrea Crugnola (45). Kun pistekolmonen Stefano Albertini (34) ei ole mukana, tarjoaa se Marco Signorille (31) mahdollisuuden nousta päätösosakilpailussa vielä mitaleille. Kauden kuudennessa ja viimeisessä osakilpailussa jaossa ovat 1,5-kertaiset pisteet.

– Kun kysymyksessä on kahden eri rallisarjan finaaliosakilpailu, niin saamme vastaamme kovan liudan kuljettajia. Kyllä me lähdemme sinne rallia ajamaan emmekä kyttäämään mitään. Haluamme verrata renkaitamme ja omaa vauhtiamme kilpailijoihin. Ja tottakai sitä aina yrittää ajaa virheittä ehjän kisan ja kehittää perusvauhtiamme yhä korkeammalle tasolle. Se on myös yksi tulevan lauantain ensisijaisista tavoitteistamme, Lindholm korostaa.

Kilpailussa ajetaan lauantaina yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 92 kilometriä. Reitti on jaettu kolmeen eri lenkkiin, eli kolme eri erikoiskoetta ajetaan jokainen kolmeen kertaan. Reitti pitää sisällään suurimmaksi osaksi Sanremon MM-rallista kuuluisia sorateitä 80-luvulta.

– Alueen tiet ovat kohtuullisen jouheita ja kovapintaisia sorateitä, joilla pito vaihtelee sen mukaan, kuinka puhtaita tiet irtosorasta ovat. Tiet ovat suomalaiselle rallikuljettajalle kuitenkin tutun oloisia. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, jotka päivän aikana ajetaan kolmeen eri kertaan. Veikkaan, että lähtöjärjestystä vaihdetaan jossain kohtaa päivää, Lindholm ennakoi.

Tuscan Rewind 2020 aikataulu

08.20 – EK1 Castiglion del Bosco 1 (9,14 km)
08.49 – EK2 La Sesta 1 (7,18 km)
09.33 – EK3 Torrenieri – Badia Ardenga 1 (14,39 km)
11.46 – EK4 Castiglion del Bosco 2 (9,14 km)
12.15 – EK5 La Sesta 2 (7,18 km)
12.59 – EK6 Torrenieri – Badia Ardenga 2 (14,39 km)
15.12 – EK7 Castiglion del Bosco 3 (9,14 km)
15.41 – EK8 La Sesta 3 (7,18 km)
16.25 – EK9 Torrenieri – Badia Ardenga 3 (14,39 km)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Emil Lindholmin kommentit: Tiedote


Facebook kommentit