Lindholmin autokunnalle kauden paras noteeraus aika-ajoista – “Auto koko viikonlopun todella hyvä ajaa”

7.8.2017 / 10:17
Emil Lindholm oli hyvässä iskussa Nurburgringin aika-ajossa (Kuva: ADAC Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Attempto Racingin Emil Lindholm yhdessä saksalaisen ajajaparinsa Jonathan Judekin kanssa sijoittui ADAC GT Masters –sarjan Nürburgringillä ajetuissa viikonlopun molemmissa osakilpailuissa 28 auton joukossa sijalle 19.

Lauantain kilpailuun kaksikko starttasi Jonathan Judekin, 17, aika-ajovuorolla viimeisestä ruudusta, mutta sunnuntaina Emil Lindholmin, 21, aika-ajovuorolla autokunnan vauhti oli jo merkittävästi parempaa. Lindholm ajoi saksalaistiimin Lamborghinin ruutuun 14, joka on kauden paras noteeraus.

– Oma aika-ajosuoritukseni oli jo sitä, mitä sen pitäisikin olla. Paalupaikka oli enää 0,6 sekunnin päässä ja nopein Lamborghinikin vain 0,2 sekuntia edelläni. Automme oli koko viikonlopun todella hyvä ajaa. Viimeisestä ruudusta ei ehdi kärkitaisteluihin millään keinoilla, mutta fiilis molemmissa kisoissa oli hyvä ja se oli viikonlopun positiivisinta antia, Lindholm totesi kilpailujensa jälkeen.

Nürburgringin sunnuntain startissa suomalaissaksalaiselta autokunnalta odotettiin ruudusta 14 nousua jopa kymmenen nopeimman joukkoon ja ensimmäistä pistesijoitusta, mutta tavoite vesittyi jo ennen starttia tallipäällikön ja kuljettajien näkemyseroon.

– Olisimme halunneet startata kisaan uusilla renkailla, mutta tallipäällikkömme halusi säästää ne seuraavan kisan vapaisiin harjoituksiin. Kun kaikki muut ajoivat uusilla renkailla, niin vanhoilla renkailla meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia pidätellä muita takanamme.

– Nuori tallikaverini oppii koko ajan lisää, joten ihan positiivisin fiiliksin katsomme kautta eteenpäin. Pääsimme ajamaan tasaväkisesti kilpaa muun muassa Mercedes-AMG -autoja vastaan ja se tuntui hienolta. Aika-ajosuoritukseni oli parasta tähän asti. Ei sillä suorituksella kuuhun vielä mennä, mutta oli kiva huomata, että ei sinne kärkeenkään enää ikuisuutta ole, Lindholm muistutti kilpailun jälkeen.

ADAC GT Masters –ratasarja siirtyy Keski-Euroopan lomakuukauden takia kesälomalle. Sarja jatkuu viiden viikon kuluttua 15.-16. syyskuuta Saksan Sachsenringillä. Kaudesta on ajamatta kaksi kilpailuviikonloppua ja neljä mestaruusosakilpailulähtöä. Sarja päättyy viikkoa myöhemmin Hockenheimin moottoriradalle Saksaan.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit