Lindholmin huikea viikonloppu Kroatiassa: voitto, kolmas sija ja MM-sarjan historiaa

26.4.2022 / 08:54
Emil Lindholm vauhti Kroatiassa erityisesti sunnuntaina oli hurjaa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm teki onnistuneen vierailun Kroatiaan viime viikonloppuna. Toksport WRT -tiimin Skodalla kilpaillut Lindholm nappasi kauden kolmannesta MM-rallista mukaansa WRC2 Junior -luokan voiton, WRC2-luokasta kolmannen sijan, sekä kirjautti nimensä rallin MM-sarjan historiaan.

Emil Lindholmin, 25, viime vuonna käynnistynyt palkintoputki rallin MM-sarjassa katkesi tänä vuonna helmikuussa Ruotsissa, mutta Kroatiasta Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa nappasivat mukaansa kaksi pokaalia. Kaksikko sijoittui WRC2-luokassa värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmanneksi ja WRC2 Junior -luokasta tuloksena oli komea voitto.

– Nyt voin olla itsekin omaan tekemiseeni ihan tyytyväinen. Yritystä oli, Lindholm kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Lauantain jälkeen Lindholm oli WRC2-luokassa neljäntenä ja eroa kolmanteen sijaan oli reilut puoli minuuttia. Sunnuntaina espoolainen ei pelkästään nakuttanut kovia aikoja vertailussa luokkansa muihin kuljettajiin, vaan myös yleiskilpailun puolella tulokset oli komeaa luettavaa: kilpailun kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle Lindholm kun tykitti Rally2-autolla yleiskilpailun sijoitukset kymmenen, kaksi ja viisi.

– Etenkin kilpailun viimeinen ek on tie, jossa onnistuessaan pystyy ajamaan eroja. Rallin toiseksi viimeiselle ek:lle meillä oli kaksi sadekelin rengasta, toinen edessä ja toinen takana. Kyllä niistä märällä apua oli. Auto ei lähtenyt ihan yhtä helposti vesiliirtoon, Lindholm taustoitti.

Kilpailun viimeinen erikoiskoe oli tuttuun tapaan Power Stage -erikoiskoe, eli yleiskilpailun viidelle nopeimmalle kuljettajalle, sekä WRC2-luokan kolmalle nopeimmalle kuljettajalle oli tarjolla lisäpisteitä. Lindholmin viidenneksi nopein aika oli historiallinen, sillä koskaan aiemmin ei MM-sarjan historiassa olla ylletty Power Stage -erikoiskokeella lisäpisteille sekä yleiskilpailussa, että alemmassa luokassa.

– Opin kilpailun aikana paljon ja pystyin nostamaan omaan vauhtiani. Ja siihen olen todella tyytyväinen, WRC2-luokan pisteissä viidenneksi ja WRC2 Junior -luokan pisteissä kolmanneksi noussut Lindholm korosti.

 

Emil Lindholm sijoittui Kroatian MM-rallissa yleiskilpailussa sijalle yhdeksän (Kuva: Skoda Motorsport).

 

 

“Aika epätoivoinen olo oli siinä kohtaa”

Lindholm valmistautui kilpailuun ajamalla kaksipäiväiset testit Kroatiassa. Lopputuloksissa minuutin ja 10,9 sekuntia luokkavoittoon ajaneelle Yohan Rosselille hävinnyt Lindholm ei lähtenyt jossittelemaan perjantain ja lauantain ongelmilla. Perjantaina menoa hidastivat kypäräpuhelimiin tullut vika, sekä kaksi rengasrikkoa. Lauantaina harmia puolestaan aiheuttivat jarrumurheet.

– Jossittelu on turhaa, nyt meni näin. Rengasrikkojen välttäminen täällä on tuuripeliä. Mutkiin on leikattava sieltä mistä muutkin ja kun ne ovat mudan peittämiä, niin siinä on vaikea nähdä mitä siellä mudan seassa milloinkin on. Huonolla tuurilla renkaan reuna repeää asfaltin reunaan, mutta se on pelin henki, Lindholm muistutti.

Kypäräpuhelimiin iskenyt vika Kroatian kaltaisessa kilpailussa, missä nuotteja tulee paljon ja nopealla tahdilla, on kuljettajan kannalta äärimmäisen häiritsevä ongelma.

– Puhelimet huollettiin valmistajan toimesta torstaina. Aika epätoivoinen olo oli siinä kohtaa, kun huomasimme, että emme kuule toisiamme. Ajamiseen ei pystynyt keskittymään yhtään, kun piti keskittyä kuuntelemaan Reetaa. Ajoimme sen mukaan mitä kuulin. Kuulin aina jonkin nuotin, Lindholm selvitti.

Lindholmille nyt ajettu kilpailu oli MM-sarjassa uran 18. ja yleiskilpailun yhdeksäs sija paras sijoitus, mihin Lindholm on MM-sarjassa yltänyt.

– Alku oli hankala ja ralli oli olosuhteiden takia vaikea. Saimme pikkuhiljaa kaikki toimimaan ja etenkin oman ajamiseni. Otti aikaa tottua ajamaan noinkin liukkaalla ja mutaisella asfaltilla. Vaatii hurjasti silmää, että pystyy lukemaan tietä, arvioimaan sen liukkaiden ja sen, että mistä kohtaa minkäkin mutkan voi ajaa, Lindholm kuvaili.

Mikko Heikkilä sijoittui WRC2-luokassa kymmenenneksi ja perjantaina ulosajon kokenut Jari Huttunen sijalle 18. Rallin MM-sarjan seuraava, kauden neljäs osakilpailu, ajetaan Portugalissa 20.-22. toukokuuta.

Kroatian MM-rallin WRC2-luokan lopputulokset

1) Yohan Rossel-Valentin Sarreaud FRA/FRA (Citroen) 2.58.22,5
2) Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak POL/POL (Skoda) + 1.00,2
3) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 1.10,9
4) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Skoda) + 1.47,5
5) Chris Ingram-Craig Drew GBR/GBR (Skoda) + 2.32,7
6) Stephane Lefebvre-Andy Malfoy FRA/FRA (Citroen) + 3.18,0
7) Eric Camilli-Thibault de la Haye FRA/FRA (Citroen) + 3.20,9
8) Erik Cais-Petr Tesinsky CZE/CZE (Ford) + 6.02,8
9) Mikolaj Marczyk-Szymon Gospodarczyk POL/POL (Skoda) + 8.58,2
10) Mikko HeikkiläSamu Vaaleri (Skoda) + 9.59,5

———-

18) Jari HuttunenMikko Lukka (Ford) + 22.00,9

Rosselin keskinopeus: 92,8 km/h
Pohja-ajat: Lefebvre 4, Camilli 3, Kajetanowicz 3, Lindholm 3, Rossel 3, Gryazin 1, Huttunen 1

 

 

 

MM-pistetilanteet 3/13 osakilpailun jälkeen

WRC2 Open

1) Andreas Mikkelsen (NOR) 51
2) Yohan Rossel (FRA) 36
3) Nikolay Gryazin (RSA) 27
4) Erik Cais (CZE) 22
5) Emil Lindholm 21
6) Kajetan Kajetanowicz (POL) 18
6) Ole Christian Veiby (NOR) 18
8) Chris Ingram (GBR) 16
9) Jari Huttunen 15
10) Gregoire Munster (LUX) 13

WRC2 Junior

1) Erik Cais (CZE) 37
2) Nikolay Gryazin (RSA) 36
3) Emil Lindholm 33
4) Georg Linnamäe (EST) 29
5) Chris Ingram (GBR) 27
6) Eerik Pietarinen 18
7) Gregoire Munster (LUX) 17
8) Bruno Bulacia (BOL) 15
9) Enrico Oldrati (ITA) 12
10) Joshua McErlean (IRL) 10
10) Mikolaj Marczyk (POL) 10

Emil Lindholmin palkintosijoitukset MM-sarjassa

1. Suomi 2021 (WRC3)
1. Espanja 2021 (WRC3)
2. Ruotsi 2019 (WRC2)
2. Espanja 2019 (WRC2)
2. Ruotsi 2020 (WRC3)
2. Kroatia 2021 (WRC3)
3. Kreikka 2021 (WRC3)
3. Kroatia 2022 (WRC2)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit