MOTORSPORT

Lindholmin taival Mikkelissä päättyi ulosajoon – “Ralli on veitsenterällä ajamista”

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pisteissä toisena GRX-tiimin Skoda Fabialla ajanut Emil Lindholm ja Mikael Korhonen joutuivat keskeyttämään kauden toisen SM-osakilpailun Mikkelissä ulosajoon.

Rallin neljännen erikoiskokeen jälkeen Emil Lindholm ajoi rallissa viidentenä 1,2 sekunnin päässä kolmannesta sijasta. Matka päättyi rallin viidennelle, Siikakosken 27,67 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle, ulosajoon.

– Se oli sellainen oikea loiva mutka, johon ei tarvinnut edes sitoa. Jarrutin hieman liian myöhään, jolloin auton takapyörät jäivät pehmeälle tampatulle lumelle ja auto oli hetkessä poikittain. Nokka haukkasi penkkaan ja sen jälkeen meitä vietiin. Jatkoon ei ollut sen jälkeen asiaa, sillä automme jäähdytin rikkoutui ja nesteet valuivat ulos, Lindholm kertaa.

– Tottakai harmittaa. Ajoimme siististi, mutta kovaa ja omaa ajoamme, kuten olimme suunnitelleetkin. Emme ottaneet riskejä. Ralli on vain veitsenterällä ajamista. Marginaalit epäonnistumisen ja onnistumisen välillä ovat todella pienet. Nyt kävi näin, pettynyt Lindholm totesi keskeytyksensä jälkeen.

Mikkelin SM-rallin nopea ja talvinen reitti oli jääpohjainen, mutta tiellä oli tamppaantunutta irtolunta runsaasti.

– En ole koskaan ajanut vastaavanlaisissa olosuhteissa. Jos takapyörät ajatuivat irtolumelle, auton perä irtosi todella yllättäen luistoon. Oppia tuli taas kerran. Harmi vain, että kokemuksen kannalta tärkeät kilvanajokilometrit eivät täyttyneet. Tämä epäonnistuminen rajoittaa paljon seuraavan Itärallin suunnitelmia. Epäonnistuminen on tältä kaudelta käytetty. Jatkossa pitää päästä maaliin, sillä kilpakilometrit ovat kokemuksen kannalta paljon arvokkaampia, kuin testeissä ajetut kilometrit, Lindholm muistuttaa.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Joensuussa maaliskuun ensimmäisenä lauantaina.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindbolmin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com