Loeb kasvatti johtoaan, Latvala jatkaa toisena – “Yritin kaikkeni”

28.10.2018 / 10:45
Jari-Matti Latvala ajaa Espanjassa toisella sijalla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Sebastien Loeb on tiukasti kiinni Espanjan MM-rallin voitossa, kun ajamatta on enää kaksi erikoiskoetta ja reilut 30 ek-kilometriä.

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja Espanjassa urallaan kahdeksan kertaa voittoa juhlinut Sebastien Loeb oli täysin omaa luokkaansa sunnuntain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. Loeb ajoi kaksi pohja-aikaa ja nousi lauantain kolmannelta sijalta kilpailun kärkeen, 7,1 sekunnin turvin ohi Jari-Matti Latvalan. Loebin maagisuus ja ajotaidot toki tiedetään, mutta nyt ranskalaisen hyvän vauhdin takana oli lisäksi myös onnistunut rengasvalinta.

– Se tieto mitä saimme, että tiet ovat kuivumassa, niin tiesin siinä kohtaa, että kovempi rengasseos olisi oikea valinta, kärkikuljettajista ainoana kovemman seoksen renkaat valinnut Loeb kommentoi 16. erikoiskokeen maalissa.

Latvala siis joutui päästämään Loebin edelleen, mutta Sebastien Ogier on edelleen suomalaisen takana. Eroa kaksikon välillä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta on 3,7 sekuntia Latvalan eduksi.

– Yritin kaikkeni. Meillä oli pieni tilanne matkalla, mutta siitä selvittiin, Latvala kommentoi.

Siinä missä Ogier varmasti katsoo tilannetta Latvalan suuntaan ja toiseen sijaan, niin kuljettajien mestaruustaistelun osalta Ogierin täytyy tarkkailla myös takana tulevia kuljettajia erityisen suurella mielenkiinnolla. MM-pistejohtaja Thierry Neuville kun ajoi hyvän aamupäivän ja belgialainen on noussut jo 3,8 sekunnin päähän Ogierista, joka on MM-pisteissä toisena ja taistelee siis Neuvillea vastaan tämän vuoden maailmanmestaruudesta.

– Tiukkaa on! Ja varmaa on myös, että rallin loppu tulee olemaan jännittävä. Meidän täytyy tehdä säätöihin hieman muutoksia ennen toista lenkkiä, Ogier suunnitteli.

Hyundai-duo Neuville ja Dani Sordo ohittivat 16. erikoiskokeella Elfyn Evansin nousten sijoille neljä ja viisi. Ott Tänak puolestaan ohitti Esapekka Lapin, joka on nyt kahdeksantena. Teemu Suninen on sijalla 11. ja Kalle Rovanperä johtaa WRC2-luokkaa 13,9 sekunnin erolla ennen Jan Kopeckya.

Seuraava erikoiskoe käynnistyy Suomen aikaa kello 11.50. Kyseessä on Espanjan MM-rallin toiseksi viimeinen erikoiskoe. Kilpailu päättyy kello 13.18 käynnistyvään Power Stage -erikoiskokeeseen.

Yleiskilpailun tilanne 16/18 ek:n jälkeen

1) Sebastien Loeb (Citroen) 2.53.41,3
2) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 7,1
3) Sebastien Ogier (Ford) + 10,8
4) Thierry Neuville (Hyundai) + 14,6
5) Dani Sordo (Hyundai) + 19,1
6) Elfyn Evans (Ford) + 19,8
7) Ott Tänak (Toyota) + 1.03,6
8) Esapekka Lappi (Toyota) + 1.06,9
9) Craig Breen (Citroen) + 1.56,3
10) Andreas Mikkelsen (Hyundai) + 2.31,2

———-

11) Teemu Suninen (Ford) + 3.35,9
12) Kalle Rovanperä (Skoda) + 7.45,9 WRC2

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit