MOTORSPORT

Loebin ja Peugeotin MM-avaus tunteiden vuoristorataa – “Osoitimme, että olemme lähellä päävastustajiamme”

Peugeotin ensimmäinen rallicrossin MM-sarjan osakilpailu tehdastiiminä oli tapahtumarikas viikonloppu, josta käänteitä ei todellakaan jäänyt puuttumaan. Sebastien Loeb onnistui lopulta nousemaan aina toiseksi asti, vaikka ranskalaisen ei alkuerien jälkeen edes pitänyt ajaa semifinaaleissa.

Rallicross-legenda Kenneth Hansenin johtama Hansen Motorsport pyöritti Peugeotin toimintaa rallicrossin MM-sarjassa neljän kauden ajan vuosina 2014-2017, mutta tälle kaudelle Peugeot lähti MM-sarjaan tehdastiiminä. Peugeotin kuljettajina toimivat Sebastien Loeb, Timmy Hansen, sekä Kevin Hansen, joista Loeb ja Timmy Hansen ajavat tiimien MM-pisteistä. Barcelonan avausosakilpailusta tuli Peugeotille todellinen tunteiden vuoristorata.

– Olemme nähneet tänä viikonloppuna kaikki ne erilaiset tunnetilat, jotka voit läpikäydä rallicrossissa yhden viikonlopun aikana, Loeb sanoo varsin osuvasti Peugeotin tiedotteessa.

Timmy Hansen jäi ensimmäisissä alkuerissä ilman tulosta, mutta oli kahdessa seuraavassa toiseksi nopein ja viimeisestä alkuerästä tullut nopein aika nosti Hansenin veljeksistä vanhemman alkuerävaiheen kokonaistuloksissa toiseksi. Kevin Hansen oli kahdestoista, eli viimeinen semifinaaleihin selviytynyt kuljettaja, kun taas Loeb jäi erilaisten vaikeuksien jälkeen sijalle 13 ja ulos semifinaaleista.

Paperilla.

Kun semifinaalit sitten käynnistyivät, niin Loebin auto ilmestyikin lähtöruudukkoon. Tässä kohtaa oli varsin helppoa lasketa yhteen yksi plus yksi. Peugeotilla oli tehty tallimääräys, jossa Kevin Hansen uhrattiin Loebin edestä.

– En odottanut selviytyväni enää semifinaaleihin sen jälkeen, kun auton takajousitus oli hajonnut kahteen otteeseen alkuerissä. Sitten, kun päätös tuli, että olen sittenkin mukana semifinaaleissa, niin siitä eteenpäin kaikki meni hyvin. Minulla oli myös onnea mukana, mutta tälläistä tunteiden vuoristorataa ei ole koskaan helppoa käydä läpi, Loeb korostaa.

 

Kuva: Team Peugeot Total
Sebastien Loeb lensi Barcelonan EM-avauksessa toiselle sijalle (Kuva: Team Peugeot Total).

 

“Näimme sen, että auto on kilpailukykyinen”

Loebin kanssa toisessa semifinaalilähdössä kolmesta finaalipaikasta taistelivat Mattias Ekström, Niclas Grönholm, Janis Baumanis, Jerome Grosset-Janin, sekä tiimikaveri Timmy Hansen. Kun viimeinen kierros oli jo käynnissä, Hansen ajoi kärjessä ja Loeb oli vasta viidentenä. Jos tässä kohtaa olisi sanonut, että Loeb nousee vielä finaaliin, niin harva olisi uskonut. Niin kuitenkin kävi. Toisen epäonni on toisen onni ja tällä kerta se toinen oli oma tiimikaveri.

Hansenin autoon tuli tekninen vika, vauhti hidastui ja kun takaa tulevat joutuivat hidastamaan ja syntyi suma, niin Loeb pääsi tuikkaamaan kahden auton ohi itsensä toiseksi. Näin lähes varmalta näyttänyt kilpailun päättyminen semifinaalivaiheeseen oli vaihtunut hetkessä finaalin toiseen lähtöriviin. Finaalissa Loeb taisteli itsensä aina kolmanneksi ja palkintosijoille asti, mutta voittoon ajaneen Ekströmin hylkäys nosti ranskalaisen lopulta toiseksi.

– Osoitimme sen, että olemme erittäin lähellä meidän päävastustajiamme, jota rehellisyyden nimissä en odottanut, Peugeot Sportin urheilujohtaja Bruno Famin myöntää.

Tiimimanageri Kenneth Hansen on Faminin kanssa samoilla linjoilla.

– Tiesin, että tiimimme on tehnyt erittäin hyvää työtä alusta alkaen, mutta en todellakaan osannut odottaa meidän taistelevan heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien kärkitiimejä vastaan, Hansen sanoo.

Finaalin kakkossijasta huolimatta, koska Loebin alkuerät menivät heikosti, on sijoitus kuljettajien MM-sarjassa avausosakilpailun jälkeen vasta seitsemäs. Loebin ero pistekärki Johan Kristofferssoniin nähden on 13 pistettä. Tiimien pisteissä Peugeot on kolmantena. Loeb kehui kilpailun jälkeen erityisesti Timmy Hansenin suoritusta ja vauhtia, joka lupaa hyvää koko tiimin jatkolle.

– Timmyn auton vauhti on erittäin rohkaisevaa jatkon kannalta. Nyt näimme sen, että auto on kilpailukykyinen ja olemme ottaneet askeleen eteenpäin talven jälkeen. Olemme totisesti mukana taistelussa ja toivottavasti pystymme jatkamaan näin myös tulevissa kilpailuissa, uransa kolmannen kautensa rallicrossin MM-sarjassa aloittanut ja ensimmäistä kertaa palkintosijoituksen avausosakilpailusta saavuttanut Loeb päätti.

Loebin osalta tuloshistoriasta löytyy muuten varsin hauskoja yksityiskohtia. Ensimmäisellä kaudellaan Loeb oli MM-pisteissä viides ja kauden ensimmäinen palkintosijoitus tuli kolmannessa osakilpailussa. Seuraavalla kaudella eli viime vuonna Loebin sijoitus kuljettajien MM-sarjassa oli neljäs ja kauden ensimmäinen palkintosijoitus tuli toisessa osakilpailussa.

Eli jos sama kaava jatkuu tänä vuonna, niin nyt kun kauden ensimmäinen palkintosijoitus tuli heti ensimmäisestä osakilpailusta, Loebin sijoitus kuljettajien loppupisteissä marraskuussa 2018 tulee olemaan kolmas. Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös! Heikkinen nostaa Peugeotin ykköshaastajaksi mestari-VW:lle – ”Tulee yllättämään tällä kaudella” (14.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com