MOTORSPORT

Luhtaniemelle kauden paras tulos SM-finaalista – “Ihan mielettömän siistiä oli ajaa kisaa turbo-Fiestalla”

Jani Luhtaniemen tulokaskausi Rallin SM-sarjassa päättyi viime lauantaina ajettuun kauden päätösosakilpailuun. Lempäälässä ja sen ympäristössä ajettu kisa sujui Luhtaniemeltä varsin mallikkaasti. Vaikeista keliolosuhteista ja tekniikkamurheesta huolimatta tulokseksi kirjattiin kauden paras sijoitus, kuudes.

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja samalla kauden finaaliosakilpailu Lempäälässä käynnistyi perjantaina kolmella erikoiskokeella. Kisaajia kiusasi pimeys ja sankka sumu.

– Perjantaina pyöriteltiin ensiksi kauppakeskuksen parkkipaikalla, jossa sumu ja pimeys aiheuttivat sen, ettei ajorataa oikein meinannut hahmottaa, nuoteista huolimatta. Kakkosella näkyvyys oli lähes nolla ja päätettiin ajaa loput perjantain pätkät ilman riskiä, koska lauantaina on edessä pitkä ajopäivä. Kolmosella ensin odoteltiin ja sitten ajettiin jonossa maaliin ihan hiljaa, kertasi Jani Luhtaniemi perjantain vaiheita.

Illan viimeisen erikoiskokeen tapahtumien vuoksi osalle kilpailijoista, myös Luhtaniemelle, annettiin laskennallinen aika. Perjantain päätteeksi Luhtaniemi ja kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen löytyivät tuloslistalta upeasti sijalta viisi.

Lauantai alkoi hienosti, kun aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella kaksikolle kirjattiin luokan kolmanneksi nopein aika. Aamupäivän huoltotauon jälkeen ajettiin takavuosien MM-rallireiteistä tuttuja sorateitä, mm. Savo ja Uskila. Savossa kaksikko menetti aikaa spinnaukseen ja myös auton kytkin alkoi oireilla. Vika paheni päivän edetessä ja iltapäivän huoltoon tullessa vaihtoehtona oli joko jättää leikki kesken tai yrittää ehtiä vaihtaa autoon uusi kytkin.

– Heti aamun ekalla pätkällä kytkin rupesi luistamaan ja siitä se meni sitten koko ajan vaan huonommaksi. Se on nyt siinä kunnossa, ettei päästä varmasti edes at:ltä liikkeelle, kertoi Luhtaniemi huolestuneena.

Huoltotiimi päätti yrittää kytkimen vaihtamista ja teki töitä hiki päässä. Pienellä myöhästymisellä, sekä siitä langetetulla 10 sekunnin aikasakolla kisaa päästiin jatkamaan.

Päivän viimeiset erikoiskokeet sujuivatkin sitten ilman suurempia haavereita ja kirjattiinpa kisan viimeiselle pätkälle vielä luokan toiseksi nopein aika. Lopputuloksissa Luhtaniemi ja Jauhiainen sijoittuivat kuudensiksi, viitossija jäi harmittavasti 0,3 sekunnin päähän.

Ensimmäistä kertaa Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2T -autoa käskyttänyt 20-vuotias Luhtaniemi oli erittäin tyytyväinen tiimiin ja autoon.

– Ihan mielettömän siistiä oli ajaa kisaa turbo-Fiestalla! Pikku mokia tuli jonkun verran ja se pohja-aika jäi saavuttamatta. Mutta kaikesta huolimatta päivässä oli paljon positiivista. Ihan hieno kokemus, olen ollut tosi tyytyväinen. Jätkät tekee loistavaa duunia ja pitää auton hyvässä kunnossa. Iso kiitos vielä kerran Kumpumäen Artolle ja kaikille yhteistyökumppaneilleni tästä upeasta mahdollisuudesta, Luhtaniemi hehkutti.

Luhtaniemi on Suomen mestaruuden voittaneen Miika Hokkasen kanssa ainoa SM3-luokan kilpailija, joka onnistui keräämään pisteitä kauden kaikista seitsemästä osakilpailusta. SM-sarjan lopputuloksissa Luhtaniemi sijoittui sijalle 13.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com