Luhtaniemen pisteputkelle jatkoa Uudessakaupungissa – “Mitään ei mennyt rikki, paitsi peili”

11.9.2017 / 07:05
Jani Luhtaniemi vauhdissa Uudenkaupungin SM-rallissa (Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ajettiin lauantaina Uudessakaupungin ympäristössä.

Uudenkaupungin soratiet olivat 20-vuotiaalle Jani Luhtaniemelle aivan uusia tuttavuuksia ja nuottipäivän jälkeen SM3-luokassa kilpaileva tuusulalainen toivoi sateetonta kisapäivää. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan aamupäivän neljä ensimmäistä erikoiskoetta vietiin läpi varsin kosteissa olosuhteissa.

– Ihan hyvin on mennyt tähän asti, mutta voimaa saisi olla Fiestassa enemmän, kun ei nuo tiet anna yhtään periksi. Seuraavalla lenkillä koitetaan saada vähän parempia aikoja, kun tiet on putsaantuneet ja kaksi pätkää on jo tuttuja, jutteli hyväntuulinen Luhtaniemi huoltotauolla.

Huollon jälkeen Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen jatkoivat hyviä suorituksia ja sijoittuivat päivän viimeisillä erikoiskokeilla jokaisella kymppisakkiin. Maalissa nähtiin syystäkin tyytyväinen kuljettajakaksikko.

– Kisa onnistui hyvin, nuotti oli hyvä ja loppupäivästä alkoi pätkäajatkin olemaan ihan kohtalaisen ok. Kokonaissuoritukseen ollaan ihan tyytyväisiä, varmaan paras SM-kisa mikä tänä vuonna ollaan ajettu. Eikä mitään menny rikki – paitsi peili.

SM3-luokan voittoon Uudessakaupungissa ajoi Emil Lindholm, joka voittonsa myötä vahvisti pistejohtoaan. Lindholmin seurana palkintopallilla nähtiin Miika Hokkanen ja Olli Pollari. Ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa ajava Jani Luhtaniemi löytyy pistetaulukosta sijalta 15.

Kauden viimeinen SM-ralli ajetaan Tampereen ympäristössä 29.-30. syyskuuta.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit