Luhtaniemen pisteputki SM-sarjassa sai jatkoa Riihimäellä – “Ollaan kehitytty vauhdillisesti”

21.5.2017 / 09:54
Jani Luhtaniemi vauhdissa Riihimäki-rallin nopealla kilpailureitillä (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Jani Luhtaniemi ajoi yhdessä kartanlukijansa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa SM3-luokassa yhdeksänneksi Rallin SM-sarjan kesäkauden avanneessa Riihimäki-rallissa lauantaina.

Jani Luhtaniemen ja Juha-Pekka Jauhiaisen kesäkausi alkoi suotuisasti, kun toukokuun alussa treenikilpailuna ajettu pienoisralli Keravalla päättyi luokkavoittoon. Myös nyt kisattu kesän ensimmäinen SM-ralli Riihimäellä sujui suotuisissa merkeissä. Kovatasoisessa SM3-luokassa yhdeksäs sija lopputuloksissa sai nuorukaisen hymyilemään maalissa, mutta tavoitteet ovat totta kai vielä paremmissa sijoituksissa.

– Hienoa huomata, että ollaan kehitytty vauhdillisesti. Pitäisi vaan uskaltaa mennä kovempaa ja luottaa nuottiin. Vähän lähemmäs kärkeä pitää päästä, ne meinaa mennä ihan omiaan, sanaili hyväntuulinen Luhtaniemi.

Aivan ilman murheita ei 19-vuotiaan tuusulalaisen kisa sujunut.

– Ykköspätkän lopussa osuttiin kiveen ja se vähän vaurioitti vasenta eturengasta. Yleisöerikoiskokeella auto rupesi käymään huonosti, yritetään saada kuntoon huollon aikana, Luhtaniemi kertoi huoltotauolla.

Käyntihäiriö saatiin korjattua ja huollon jälkeiset erikoiskokeet sujuivat ilman suurempia takaiskuja. Vauhdikas ja vaativa Riihimäki-rallin reitti sai Luhtaniemeltä kiitoksia.

– Tiet ovat haastavia ja pätkät hienoja ja kovavauhtisia. Pieniä virheitä nuotissa oli, mutta pääsääntöisesti “lappu” osui ihan hyvin.

SM3-luokan pistejohtaja Emil Lindholmin poissa ollessa voittoon Riihimäellä ajoi paluun sarjaan tehnyt Samuli Vuorisalo. Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan hallitseva mestari Olli Pollari sijoittui toiseksi ja kolmanneksi tuli Miika Hokkanen. Luhtaniemi jäi voittajalle reilun minuutin. Luhtaniemi on onnistunut keräämään sarjapisteitä kaikista tähän mennessä ajetuista SM-osakilpailuista.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Kouvolassa.

Lähde: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit