MOTORSPORT

Luhtaniemi ei osallistu tänä vuonna Suomen MM-ralliin – “Tuli järki käteen”

Ford Motorcraft Rally Teamia edustavan Jani Luhtaniemen seuraava SM-startti on tulevana viikonloppuna Seinäjoella, missä ajetaan kauden viides osakilpailu, Pohjanmaa Ralli.

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa ajava Jani Luhtaniemi starttaa tulevana viikonloppuna aivan uusille ralliteille. Kilpailunumerona auton kyljissä on 13.

– En ole koskaan aiemmin ajanut rallia Pohjanmaalla. Joskus on tullut kisattua lakeuksilla joku sprinttikisa, mutta ihan uuteen ja tuntemattomaan rallitiestöön startataan nyt viikonloppuna, kertoo 20-vuotias tuusulalainen.

Alkukausi on ollut Luhtaniemelle kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä osakilpailua päättyi keskeytyksiin, mutta kaksi seuraavaa toi mukanaan paljon positiivista.

– Viime osakilpailussa Kouvolassa aloitettiin Arin (Koponen, kartanlukija) kanssa tosi varovasti ja herättiin ajamaan kisaa vasta viimeisillä pätkillä. Nyt pitää olla hereillä ihan alusta alkaen, sanoo Luhtaniemi päättäväisesti.

Luhtaniemi on ollut mukana tavoittelemassa lajiliitto AKK:n Tulevaisuuden Tähti -kisan huippupalkintoa, osallistumista Suomen MM-ralliin, mutta alkukauden nollakisojen vuoksi finaalipaikka jäi tänä vuonna haaveeksi.

– Vähän mietittiin ja laskeskeltiin, josko oltaisi saatu budjetti kasaan tämän vuoden Neste Ralliin. Sitten tuli järki käteen ja aikataulu eteen ja päätettiin siirtää tähtäin ensi vuoden MM-ralliin, Luhtaniemi päätti.

Ennen perjantaina starttaavaa SM Pohjanmaa Rallia Luhtaniemi ja Koponen ajavat vielä viimeistelytestit Ylistarossa.

Pohjanmaa Ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ja lähikuntien alueella.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com