MOTORSPORT

Lukyanukin paluukisa Puolassa päättyi ulosajoon – “Valitettavasti nuoteissa oli virhe”

Alexey Lukyanukin taival Puolan EM-rallissa päättyi lyhyeen, kun venäläiskuljettajan ohjastama Ford Fiesta R5 pyörähti rajusti ympäri rallin toisella erikoiskokeella. Lukyanuk oli avannut kilpailun ajamalla ensimmäiselle erikoiskokeelle ylivoimaisen pohja-ajan.

Toukokuussa rajussa testikolarissa vakavasti loukkaantunut rallin EM-sarjan viime kauden hopeamitalisti Alexey Lukyanuk sai paluukisaansa Puolan EM-rallissa hyvän startin, kun torstain testierikoiskokeen nopein aika sai jatkoa perjantai-aamuna ajetulla rallin ensimmäisellä erikoiskokeella. Lukyanuk oli peräti 4,2 sekuntia nopeampi kuin samanlaisella autolla kilpaileva, MM-sarjasta tuttu Mads Östberg.

– Se oli todella hauskaa ja erikoiskokeet täällä ovat todella nopeita, asfalttiteillä ajettavan rallin avauserikoiskokeella peräti 117,5 km/h keskinopeuteen yltänyt Lukyanuk kommentoi erikoiskokeen maalissa.

– Yritämme päästä kiinni oikeaan rytmiin, mutta vaikeimmissa paikoissa otin todella varovasti. En tunne kipua yhtään, kiitos adrenaliinin, Lukyanuk hymyili.

Hyvin alkanut ralli päättyi kuitenkin jo seuraavalla erikoiskokeella, kun Lukyanukin ohjastama Ford lipsahti rajusti ulos tieltä, romuttui varsin pahoin ja edessä oli keskeytys. EM-sarjan tiedotteen mukaan sekä kuljettaja, että kartanlukija Alexey Artaunov selvisivät tilanteesta onneksi kuitenkin vammoitta. Ulosajo tapahtui noin neljä kilometriä ennen maalia 24,6-kilometrisellä erikoiskokeella.

– En pysty lakata hymyilemästä, vaikka joku ei ehkä hyväksykään tätä lähestymistapaa asiaan. Minulla oli tunne täydellisestä yhteydestä auton kanssa ja jopa maaginen kontrolli sen suhteen, mutta valitettavasti nuoteissa oli virhe. Yhteen mutkaan tulo oli liian optimistinen. Olimme ajaneet 45 kilometriä ennen tuota ulosajoa ja kaikki oli niin kuin pitääkin, siksi olin niin varma autosta ja kyvyistämme, Lukyanuk kommentoi EM-sarjan tiedotteessa.

Lukyanukin mukaan yleisöltä saadut tiedot kertoivat, että venäläiskuljettajan vauhti oli myös toisella erikoiskokeella ollut huippuluokkaa.

– Yleisön mukaan johtomme (Mads) Östbergiin nähden oli siinä kohtaa seitsemän sekuntia ja se vastaa täysin niitä tuntemuksiani joita koin, että meillä menee hyvin. Tiesin, että meidän pitää lisätä vielä vauhtia, koska Mads on todellinen taistelija ja ensimmäisellä erikoiskokeella hän haki vasta tuntumaa. Tiesin, että hän tulee parantamaan vauhtiaan toisella erikoiskokeella. Mielestäni en kuitenkaan ottanut riskejä. Virhe tuli jo nuotitusvaiheessa, Lukyanuk korosti.

Lukyanuk olisi ollut halukas starttaamaan erikoiskokeille lauantaina Ralli 2 -säännön myötä, mutta tällä kertaa siihen ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta.

– Kuten aina näissä, niin tämä oppitunti oli kallis, mutta vauhtia löytyy ja itseluottamus on kunnossa, joten ehdottomasti haluan ajaa uudestaan. Ja jos olisi vain mahdollisuus startata Ralli 2 -säännöllä lauantaina, niin tekisin sen ilman muuta, mutta auto on sen verran pahoin vaurioitunut, että joudumme odottamaan seuraavaa mahdollisuutta Barumissa, Lukyanuk käänsi jo katseet kohti EM-sarjan seuraavaa, Tshekissä ajettavaa osakilpailua.

– Olen pahoillani faniemme puolesta, mutta kaverit – tämä on rallia. Uskon, että on parempi voittaa pari erikoiskoetta ja keskeyttää, kuin että raahautuu mukana viidentenä tai kymmenentenä, Lukyanuk päätti.

 

 

Lue myös! Testikolarissa loukkaantunut Lukyanuk kilpailee viikonloppuna Puolan EM-rallissa – ”Päätös ei ollut helppo” (4.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com