MOTORSPORT

Lundgaard varmisti NEZ-mestaruuden, Haapalainen taistelee hopeasta

Formula 4:n NEZ-sarjan kauden kuudes ja samalla toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Moskovassa, Venäjällä. Sarjaa koko kauden dominoinut Christian Lundgaard nappasi kolmesta ajetusta lähdöstä kaksi voittoa ja varmisti mestaruuden jo ennen päätösosakilpailua. Komean tulosrivin (2-2-1) Moskovassa ajanut Tuomas Haapalainen taistelee sarjan kakkossijasta.

Helteisessä säässä Moscow Raceway -radalla Moskovassa, Venäjällä ajettu Formula 4:n NEZ-sarjan kauden kuudes osakilpailu oli Christian Lundgaardin ja Tuomas Haapalaisen juhlaa. Lundgaard ajoi lauantaina molemmissa kilpailulähdöissä voittoon ja vaikka sunnuntain kilpailu menikin pieleen erikoisen virheen seurauksena, pääsi tanskalainen juhlimaan sarjan mestaruutta jo ennen kauden viimeistä kilpailuviikonloppua.

Sunnuntaina, viikonlopun kolmannessa kilpailulähdössä, Lundgaard lähti paalupaikalta ja johti kisaa. Tanskalainen kuitenkin teki varsin erikoisen virheen ja putosi ulos pisteiltä. Gulhuseyn Abdullayeville näytettiin varikolta taululla ilmoitusta tulla kärsimään varikon läpiajo rangaistus, mutta Lundgaard luki taulun niin, että hän olisi saanut rangaistuksen.

Lundgaard teki siis turhan varikon läpiajon ja putosi sen myötä kilpailussa 16. sijalle. Maaliin Lundgaard saapui 11. sijalla, mutta pettymykseen ei lopulta ollut aihetta, kun hän pääsi jo tässä vaiheessa kautta juhlimaan Formula 4 NEZ-sarjan tämän kauden mestaruutta. Kakkossijaan tiukan otteen nappasi Haapalainen, joka lauantain kahden kakkossijan jatkoksi voitti sunnuntaina ajetun kilpailulähdön. Haapalaisen ja kolmantena pisteissä olevan Alexander Smolyarin välinen piste-ero on nyt yhdeksän pistettä. Sarjan hopeamitalin kohtalo tulee olemaan näiden kahden kuljettajan välinen kaksintaistelu, sillä neljäntenä oleva Bent Viscaal on jäänyt Haapalaisesta jo 30 pistettä.

Kauden viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan 20.-22. lokakuuta Navarrassa, Espanjassa.

Pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Christian Lundgaard 255
2) Tuomas Haapalainen 190
3) Alexander Smolyar 181
4) Bent Viscaal 160
5) Xavier Lloveras 156
6) Nikita Volegov 143
7) Juuso Puhakka 119
8) Mikhael Belov 88
9) Vladimir Tziortzis 76
10) Sami-Matti Trogen 66

———-

13) Elias Niskanen 19

Lue myös!

Puhakalle Moskovasta seiskasijojen hattutemppu – ”Tällä kertaa peiliin katsomisen paikka” (24.8.2017)
Trogenille kaksi neljättä sijaa ja venäläisen ötökän tervehdys – ”Vitsi se pamahdus säikäytti” (24.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com