MOTORSPORT

M-Sport vahvisti Sunisen sopimuksen kaudelle 2018 – “Lahjakas, tulevaisuuden voittaja”

Rallin MM-sarjassa viime kaudella niin valmistajien, kuin kuljettajienkin maailmanmestaruudet voittanut M-Sport-talli vahvisti perjantaina, että Teemu Suninen jatkaa brittitallin väreissä myös kaudella 2018.

Aivan kuten uutisoimme viime viikolla, niin helmikuun ensimmäisenä päivänä 24 vuotta täyttävä Teemu Suninen kilpailee tänä vuonna rallin MM-sarjassa M-Sportin tallissa kahdeksassa MM-rallissa WRC-autolla ja kahdessa MM-rallissa WRC2-luokassa R5-autolla. Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa nähdään Ford Fiesta WRC -autossa Ruotsissa, Meksikossa, Portugalissa, Italiassa, Suomessa, Turkissa, Walesissa, sekä Espanjassa.

– Olen erittäin tyytyväinen ohjelmaani kauden 2018 osalta. Parasta tietysti tulee olemaan kahdeksan MM-rallia Ford Fiesta WRC:llä M-Sport Fordin väreissä ja niissä meillä on hyvä mahdollisuus osoittaa potentiaalimme, Suninen kommentoi M-Sportin tiedotteessa.

Kahdeksan WRC-kilpailun lisäksi Suninen ajaa Ford Fiesta R5 -autolla MM-rallit WRC2-luokassa Monte Carlossa, sekä Saksassa. Kahdeksaan WRC-kilpailuun Sunisen taktiikka on selvä.

– Suunnitelma on lähteä noihin ralleihin rennoin mielin. Ei ole mitään nyt tai ei koskaan tilannetta tai mitään sellaista, eikä meidän tarvitse miettiä mikä sijoitus on kuljettajien MM-sarjassa. Ralli kerrallaan mennään eteenpäin ja yritetään saada paras mahdollinen irti jokaisesta kisassa missä ollaan mukana, Suninen sanoo.

Sunisen tallikavereina nähdään rallin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, sekä viime vuonna läpimurtonsa rallin MM-sarjan terävimpään kärkeen tehnyt Elfyn Evans, Walesin MM-rallin voittaja. M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson on täysin vakuuttunut Sunisen taidoista ja potentiaalista nousta todelliseksi tähtikuljettajaksi rallin MM-sarjassa.

– Ei ole pienintäkään epäilystä sen suhteen, etteikö Teemussa olisi potentiaalia ja olen varma siitä, että hän todistaa olevansa erittäin tärkeä osa tätä tallia tänä vuonna. Useita päitä kääntyi siinä vaiheessa, kun hän hyppäsi ensimmäistä kertaa Ford Fiesta WRC:n rattiin viime vuonna. Uran ensimmäinen ek-pohja-aika debyyttikisassa oli jo kova juttu, mutta niin oli myös se, että heti seuraavassa kisassa hän taisteli tosissaan palkintosijoituksesta, Wilson muistelee Sunisen otteita viime vuoden Puolan ja Suomen MM-ralleissa.

– Teemu on erittäin lahjakas nuori kuljettaja ja tulevaisuuden voittaja. Kahdeksassa rallissa WRC-auton ratissa tänä vuonna hän tulee saamaan tärkeää kokemusta, juuri sitä mitä hän tarvitsee kehittyäkseen tällä tasolla ja en olisi yhtään yllättänyt, jos näkisimme hänet taistelemassa palkintosijoituksesta kerran, ehkä jopa kaksi kertaa, Wilson uskoo.

Rallin MM-sarja käynnistyy Monte Carlosta tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös! Suniselle huippusopimus! Ura jatkuu rallin MM-sarjassa mestaritallin vahvuudessa (5.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com