Maailmanmestarit Kristoffersson ja Ekström Höljesin suurimmat voittajasuosikit

22.8.2020 / 16:01
Johan Kristoffersson oli alkuerien ykkönen Höljesissä (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Alkuerien perusteella suurimpina voittajasuosikkeina rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailun semifinaali- ja finaalivaiheeseen Ruotsin Höljesissä tänään lauantaina starttaavat kaksi ruotsalaista lajin maailmanmestaria.

Rallicrossin MM-sarjan kaikkien aikojen menestynein kuljettaja, vuosien 2017 ja 2018 maailmanmestari Johan Kristoffersson, teki paluun MM-sarjaan yhden välivuoden jälkeen, mutta ainakaan alkuerien perusteella mikään ei näytä muuttuneen. Volkswagen-kuljettaja oli kolmesta ajetusta alkuerästä nopein kahdessa, kirjautti alkueristä pistevoiton nimiinsä, ja nousevasta trendistä osoituksena Kristoffersson meni ja täräytti vielä kolmannessa alkuerässä päivän nopeimman ajan.

Aina erinomaisista starteistaan tunnettu Kristoffersson saa ensimmäiseen semifinaalilähtöön eturiviin vierelleen Anton Marklundin, Renault-kuljettajan, joka oli alkuerissä hienosti kolmas. Ensimmäisessä semifinaalilähdössä kahdessa ensimmäisessä rivissä nähdään edustettuina neljä eri automerkkiä, kun toiseen riviin asettuvat Audi-kuljettaja Robin Larsson, sekä Niclas Grönholm GRX Taneco -tiimin Hyundailla. Grönholmin tiimikaveri Krisztian Szabo on ruudussa viisi ja nuori liettualainen Rokas Baciuska ruudussa kuusi.

Toisessa semifinaalilähdössä paalupaikalta starttaa Mattias Ekström, vuoden 2016 rallicrossin maailmanmestari, joka on ollut tänään ainoa kuljettaja Kristofferssonin ohella, joka on onnistunut tekemään alkuerälähdössä 3.01-alkuisen ajan. Siinä missä Kristofferssonin ja Ekströmin päivän nopeimmat noteeraukset on kirjoitettu alkavaksi noilla numeroilla, on kolmanneksi nopeimman ajan alkuerissä tehneen Timmy Hansenin paras aika 3.02,583.

Ekström oli nopein toisessa alkuerävaiheessa ja toiseksi nopein ensimmäisessä alkuerävaiheessa, mutta kävi pientareella kolmannen alkuerälähdön lisälenkkiä suorittaessaan ja sen myötä Audi-kuljettaja menetti mahdollisuutensa taistella alkuerien kokonaisvoitosta. Ekströmin kanssa eturiviin asettuu hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen, joka on parantanut otteitaan päivän mittaan. Siitä hyvänä osoituksena alkueräsijoitukset 8-5-2. Muut kuljettajat toisessa alkuerälähdössä ovat Kevin Hansen, Timo Scheider, Sebastian Eriksson, sekä Timur Timerzyanov.

Molemmista semifinaalilähdöistä finaaliin etenee kolme parasta kuljettajaa. 45. MM-osakilpailuaan ajavalle Grönholmille nyt tullut semifinaalipaikka on inkoolaisen uran 26. ja tavoitteena on finaalipaikka numero 13. Semifinaalit ja finaali ajetaan tänään lauantaina kello 17.00 alkaen. Tapahtumia Höljesistä voi seurata suorina lähetyksinä MM-sarjan YouTubessa ja Facebookissa.

Semifinaalit

Lähtö 1

Johan Kristoffersson (Volkswagen) 1.
Anton Marklund (Renault) 3.
Robin Larsson (Audi) 5.
Niclas Grönholm (Hyundai) 7.
Krisztian Szabo (Hyundai) 9.
Rokas Baciuska (Renault) 11.

Lähtö 2

Mattias Ekström (Audi) 2.
Timmy Hansen (Peugeot) 4.
Kevin Hansen (Peugeot) 6.
Timo Scheider (Seat) 8.
Sebastian Eriksson (Honda) 10.
Timur Timerzyanov (Hyundai) 12.

Nimen perässä kuljettajan sijoitus alkuerissä

Lue myös! Linkit ja aikataulu – Näin seuraat rallicrossin MM-avausviikonloppua Höljesistä (21.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit