MOTORSPORT

Maamme-laulu soi Nurburgringilla, Mäkiselle tuplavoitto – “Olihan se komiaa kuunnella”

Mad-Croc Racingin ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen ajoi Saksan Nurburgringin moottoriradalla kolmesta BTRC-startista (Britannian avoin mestaruussarja) kaksi voittoa ja sijoittui kertaalleen kolmanneksi.

Sinivalkoisten ykkössijojen kunniaksi yleisölle soitettiin Maamme-laulu pitkän tauon jälkeen ja vieläpä kahdesti.

– Olihan se komiaa kuunnella kansallislaulumme ja kahdesti. Minulla on aiemmin ollut Nurburgringilla aina epäonnea, mutta nyt nämä kaksi voittoa ja kolmas sija paikkasivat paljon, Mäkinen iloitsi kilpailun jälkeen.

Brittien BTRC-sarja oli vierailulla Nurburgringilla, jossa ajettiin myös ratakuorma-autojen EM-pisteistä. Mäkisen komea tulos nosti hänet brittisarjassa tukevalle piikkipaikalle.

– Ennen kisaa pääsimme vaihtamaan edellisissä kisoissa harmia tuottaneet moottorin nokka-akselit ja suuttimet uusiin. Niiden takia viidestä lähdöstä jäi pisteet tulematta. Saksassa Sisu toimi hienosti. Ainoastaan ensimmäisessä startissa turbon letku kului puhki ja paineet alenivat. Silti kolmas, Mäkinen sanoi.

– Kun auto nyt toimii, niin jatkossa voimme keskittyä mm. alustan säätämiseen. Uskon, että tästä vielä hyvä tulee. Piste-etumatka ei vielä tyydytä, jatkossa otetaan voittoja lisää, Mäkinen suunnitteli.

Viikonlopulle oli merkitty myös BTRC-sarjalle neljäs lähtö, joka jäi kilpailijan moottoririkon takia ajamatta.

– Lämmittelykierroksella edellä ajanut auto päästi kaikki öljyt radalle ja autoa ei älytty liputtaa sivuun. Järjestäjät siivosivat rataa reilut viisi tuntia ennen kun he luovuttivat ja kilpailun kolme viimeistä lähtöä jäi ajamatta. Radalla on öljynimeytysainetta niin paljon, että se näyttää ihan hiekkakentältä. Tuomariston päätös oli oikea, Mäkinen sanoo.

Saksan kisaan osallistui myös Sami Ojanen, joka ajoi Ivecolla sijat 6-11-8. Viikonlopun kolmannessa lähdössä Ojanen ajoi maaliin kolmantena, mutta keltaisen lipun aikana suoritettu ohitus toi aikasakon, joka pudotti hänet kahdeksanneksi.

Britannian avoin BTRC-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua (22.-23.7.) Doningtonin moottoriradalla Englannissa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua. Sarja päättyy marraskuun alussa Brands Hatchiin.

Tuloksia Nurburgringin BTRC-viikonlopulta

1. kilpailulähtö

1) Frans Smit (NED) Scania 27.18,831
2) Rody Smit (NED) Volvo + 10,227
3) Mika Mäkinen Sisu + 10,402

———-

6) Sami Ojanen Iveco + 30,035

2. kilpailulähtö

1) Mika Mäkinen Sisu 33.32,600
2) Frans Smit (NED) Scania + 4,545
3) Rody Smit (NED) Volvo + 9,595

———-

11) Sami Ojanen Iveco + 1 kierros

3. kilpailulähtö

1) Mika Mäkinen Sisu 28.29,867
2) Steven Powell (GBR) ERF + 17,457
3) Frans Smit (NED) Scania + 28,252

———-

8) Sami Ojanen Iveco + 58,245

Pistetilanne 4/8 osakilpailua

1) Mika Mäkinen 109
2) Adam Bint 94
3) Simon Cole 86

———-

15) Sami Ojanen 17

Teksti: Mad-Croc Racing Mäkisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com