MOTORSPORT

Määttä ja Kuhanen varmistivat Suomen mestaruudet alkuerien jälkeen – “Ralli on aina kiinnostanut”

Rallicrossin SM-sarjan kauden finaaliosakilpailussa Tykkimäen moottoriradalla Kouvolassa on selvillä jo kahden luokan Suomen mestarit, kun kilpailupäivästä on nyt ajettu alkuerät. SuperCar-luokan Suomen mestariksi kruunataan Atro Määttä ja Autokrossin Suomen mestari vuosimallia 2017 on puolestaan Toni Kuhanen.

Molemmat kuljettajat, niin Atro Määttä kuin Toni Kuhanenkin, lähtivät Kouvolan finaaliosakilpailuun luokkansa ylivoimaisina pistejohtajina. Selvää oli ennen kilpailua, että perussuorituksella molemmat varmistavat mestaruutensa jo alkuerävaiheessa ja näin myös tapahtui. Määtälle Suomen mestaruus rallicrossissa on uran kuudes ja SuperCar-luokassa neljäs. Kuhaselle mestaruus on puolestaan rallicrossissa uran ensimmäinen.

– Viimeinen lähtö ja alkuerien jälkeen neljäs sija, niin se riittää, Kuhanen kommentoi tuoreeltaan Suomen mestaruuden varmistumisen jälkeen.

Ensimmäisissä alkuerissä Kuhasen sijoitus oli vasta 13.

– Se oli päivän huonoin erä. Siinä tuli törmäys kaverin autoon ja meinasi spinnata, Kuhanen kertasi.

Toisista alkueristä tuli kuudes sija ja kolmansissa alkuerissä sijoitus oli neljäs. Viimeinenkään alkuerä ei sujunut täysin ilman ongelmia.

– Vaihdekeppi hajosi, niin oli vähän selviytymistä maaliin.

Kuhanen on voittanut tällä kaudella kaikki neljä osakilpailua ja nyt kun mestaruus on varma, niin Kouvolan lauantai-iltapäivälle tavoite on selvääkin selvempi.

– Semifinaali ja finaali vielä ajamatta, niin ajetaan täysillä niissä ja yritetään sitä viidettä, Kuhanen hymyili.

Viides osakilpailuvoitto tarkottaisi samalla sitä, että Kuhanen tekisi rallicrossin SM-sarjan historiaa, sillä koskaan aiemmin ei kukaan ole voittanut kauden jokaista osakilpailua. Suomen mestari Kuhasen auto on muuten ollut myynnissä jo kuukauden verran. Kysyntää ei ole kuitenkaan ollut, paitsi nyt Kouvolan varikolla, heti mestaruuden varmistumisen jälkeen.

– Juuri äsken, kun tulin maaliin, niin tultiin kysymään, että mitä maksaa. Ja kyseessä oli vasta ensimmäinen kysyjä, Kuhanen hymyili.

Kuhasen mukaan häntä ei tulla todennäköisesti näkemään rallicrossin SM-sarjassa kaudella 2018 hallitsevana Suomen mestarina.

– Katsotaan. Epäilen, että lajinvaihto olisi paras. Ralli on aina kiinnostanut, Kuhanen paljasti tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com