Mäkinen hymyili kilpaa Espanjan auringon kanssa – “Tämä on ollut aivan mielettömän hyvä päivä meille”

7.10.2017 / 20:19
Toyotan päivä Espanjassa lauantaina oli onnistunut (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingille Espanjan MM-rallin avauspäivä perjantaina oli pettymys, eikä vähiten Jari-Matti Latvalan keskeytyksen johdosta. Lauantaina tallin kuljettajista Juho Hänninen ja Esapekka Lappi olivat kuitenkin erinomaisessa vauhdissa ja tämä sai tallipäällikkö Tommi Mäkisen hymyilemään kilpaa espanjalaisen auringon kanssa.

Kun huomioidaan Espanjan MM-rallin lauantaina ajetut erikoiskokeet, niin Toyotan kuljettajista Juho Hänninen oli päivän toiseksi ja Esapekka Lappi viidenneksi nopein kuljettaja.

– Tämä on ollut aivan mielettömän hyvä päivä meille. Nähdä se kuinka vahva automme suorituskyky on asfaltilla, antaa meille suurta luottamusta tulevaisuutta ajatellen. Täytyy sanoa, että hienoa työtä koko tiimiltä, he ovat tehneet uskomattoman hienoa työtä tällä osa-alueella. Kaikki näyttää juuri nyt lupaavalta, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen hehkuttaa.

Ennen sunnuntaina ajettavia kuutta viimeistä erikoiskoetta Hänninen on neljäntenä ja Lappi kuudentena. Hännisellä on eroa kolmanteen sijaan (Ott Tänak) 19,5 sekuntia.

– Juho ajaa todella hyvin. Palkintosijoitukseen yltäminen voi olla liian vaikea tehtävä, mutta olen varma siitä, että hän tulee yrittämään kaikkensa sen eteen. Esapekka on myös osoittanut hyvää kehitystä olosuhteissa, jotka ovat olleet täysin erilaiset kuin mitä hänellä oli testeissä, Mäkinen sanoo.

Hänninen ajoi lauantain erikoiskokeille ek-sijoitukset 3-1-1-6-6-3-12.

– Päivä on ollut todella hyvä. Olin hieman pettynyt eilisen jälkeen mutta tiesin, että asfaltti sopii paremmin minulle. Silti olin hieman yllättänyt siitä miten hyviä ajat olivat aamulla. Olin todella tyytyväinen autoon ja huollossa ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia. En juurikaan ole katsonut kokonaistilannetta ja voi olla vaikeaa ajaa kiinni edellä olevia, mutta en ole vielä luovuttanut ja pistän kaikkeni peliin huomenna, se on varmaa, Hänninen vakuuttaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit