Mäkinen jatkaa F-rallisarjassa, tuttu kartturi kyytiin – “Lähdöstä maaliin tietä pitkin”

19.2.2019 / 20:40
Niko Mäkinen Hondan ratissa F-rallisarjan avauksessa (Kuva: Timo Louhelainen).

[ A- ] / [ A+ ]

F-rallisarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kuhmoisissa. Niko Mäkinen starttaa kilpailuun kartturinaan viime kaudelta tutuksi tullut Jarno Ottman. Kaksikon edellinen yhteinen kilpailu oli viime syksynä ajettu rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu Turussa ja Salossa.

F-rallisarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Hankasalmella ja siellä Niko Mäkinen oli hyvässä vauhdissa, mutta ulosajo vei mahdollisuuden taistella yleiskilpailun voitosta. Viidennen sijan ja luokkavoiton ansioista laihialainen on sarjassa kaksivetoisten nuottiluokassa neljäntenä.

– Pelästyin, että nyt on laina-auto entinen. Meille tuli nuottivirhe, vedettiin ulos tiukassa oikeassa. Onneksi ei ollut vastassa puita eikä kiviä, muuten olisi kisa päättynyt sinne, Mäkinen muisteli tilannetta.

Mäkinen kilpailee setänsä Tomi Mäkisen Honda Civicillä.

– Luotan Nikon ajotaitoihin ja kun avauskisa meni vauhdin puolesta niin hyvin, niin pitäähän sitä ajamaan päästä. Ei minua auton puolesta jännitä, oletan että Honda tulee ehjänä takaisin, Tomi Mäkinen kertoo hymyillen.

Kilpailu Kuhmoisissa alkaa lauantaina kello 10.01 ja maaliin autokuntia odotetaan kello 15.20. Kilpailussa ajetaan viisi erikoiskoetta joiden yhteispituus on 73 kilometriä.

– Tavoite on edetä lähdöstä maaliin tietä pitkin. Odotan hienoa reittiä, Keski-Suomessa on yleensä mahtavat pätkät. Tehdään Jarnon kanssa perjantaina osuvat nuotit, niistä on sitten hyvä lauantaina päästää. SM-sarjaa ajaessa oli välillä paineita, nyt meillä on päällimmäisenä mielessä pitää hauskaa. Kun saadaan ihan rennosti kisata niin uskon, että lopputulos on hyvä, Mäkinen päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Puistohulmi Racingin tiedotus


Facebook kommentit