Mäkisen neljän voiton tavoite kauden finaalissa ei toteutunut – “Ensi kausi on vielä avoin”

6.11.2017 / 07:26
Mad-Croc Racingin kausi 2017 toi Britannian mestaruuden (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Ratakuorma-autojen Britannian avoimen mestaruussarjan BTRC:n (British Truck Race Championship) kauden 2017 viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin Brands Hatchin moottoriradalla viime viikonloppuna. Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen varmisti sarjan mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa ja kauden finaalista oli tavoitteena historiallinen temppu.

Sarjan mestaruuden ensimmäisenä suomalaisena kautta aikojen jo edellisessä osakilpailussa Pembreyssä varmistaneen Mika Mäkisen tavoite oli voittaa ensimmäisenä kuljettajana viikonlopun kaikki neljä starttia. Tavoite jäi kuitenkin toteutumatta, kun viikonloppu käynnistyi lauantaina kolmannella sijalla.

– Kahden uusintalähdön jälkeen johdin kisaa, mutta kilpailun viiden viimeisen kierroksen aikana autoni etujarrut katosivat. Ei minulla ollut mitään mahdollisuuksia pitää kavereita takanani. Sateen kastelemalla radalla vain takajarrun varassa ajo oli yhtä luistelua. Palkintopallipaikka oli tässä tilanteessa maksimisaavutus, Mäkinen myönsi kilpailun jälkeen.

Loput kolme kilpailulähtöä ajettiin sunnuntaina. Mäkinen aloitti toisen ajopäivän voitolla ja kaksi seuraavaa kilpailulähtöä toivat toisen ja kolmannen sijan.

Etenkin päätöspäivän ensimmäinen startti osoitti Mäkisen ylivoiman. Ruudusta 12. kilpailuun startannut Mäkinen ohitti avauskierroksella peräti seitsemän kanssakilpailijaa ja nousi lopulta selvään voittoon.

– Se oli ehkä urani paras startti ja ensimmäinen kierros. Lähtösuoralla oli sakeasti savua, mutta laskin menemään savun läpi ja sain kahteen ensimmäiseen mutkaan hyvän ajolinjan. Isot autot täyttävät radan koko sen leveydeltä helposti, mutta onnistuin pujottelemaan melko nopeasti kisan kärkeen, Mäkinen kertasi.

 

 

“Toisen startin nousuni kuihtui punaiseen lippuun”

Päivän kahdessa viimeisessä startissa Mäkisen nousua hidastivat punaiset liput, sekä tekninen vika.

– Toisen startin nousuni kuihtui punaiseen lippuun, jolla kilpailu keskeytettiin kahdesti. Kun kilpailu keskeytettiin, olin molemmilla kerroilla juuri ohittanut neljä autoa ja uusintalähdöissä jouduin palaamaan ohituksia edeltävälle lähtöpaikalle. Aika ja kierrokset loppuivat kesken. Toinen sija oli siihen nähden ihan ok.

Kauden viimeisessä startissa Mäkisen vauhdin katkaisi irronnut takavakain.

– Lähdön puolivälistä lähtien ajaminen oli maaliin selviytymistä. Auto keinui pahasti ja pyrki koko ajan yliohjautumaan. Kolmas sija, ihan ok sekin, mestari summasi.

Mäkinen voitti kauden aikana kaikkiaan 14 osakilpailua. Suomalaiskuljettajan kotimainen kilpa-auto Sisu oli Brands Hatchissäkin tuomariston tarkkailussa ja auto punnittiin ainoana autona kilpailujen välissä. Sisu todettiin punnituksessa peräti 300 kiloa ylipainoiseksi, joten suomalaiskuljettajaa ei saatu tälläkään keinolla ulos tuloksista.

– Ensi kausi on vielä avoin. Tuodaan Sisu Suomeen perusteelliseen huoltoon ja mietitään sen jälkeen, mitä seuraavaksi, Mäkinen päätti.

Brands Hatchin tuloksia

1. lähtö

1) Luke Garrett MAN 6.04,824
2) Tony Smith Sisu + 3,456
3) Mika Mäkinen Sisu + 7,651

2. lähtö

1) Mika Mäkinen Sisu 9.44,743
2) Simon Cole Mercedes + 3,706
3) John Bowler Foden + 19,036

3. lähtö

1) Paul McCumisky Volvo 5.28,266
2) Mika Mäkinen Sisu + 2,152
3) Tony Smith Sisu + 2,551

4. lähtö

1) Luke Garrett MAN 16.03,273
2) Steve Powell ERF + 4,985
3) Mika Mäkinen Sisu + 9,986

 

Hyundai Wales 2017

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Marko Mäkinen, Mad-Croc Racingin tiedotus


Facebook kommentit