Mäntsälässä katolleen, Uudessakaupungissa kolmen joukkoon

30.5.2016 / 13:34

[ A- ] / [ A+ ]

Pitkän autourheilu-uransa historic-debyyttinsä Mäntsälässä suorittanut Tomi Vilenius ja hänen kartanlukijansa Tuuka Tyyskä joutuivat karvaasti pettymään, kun Suzuki Swift GTi nyrjähti toisella erikoiskokeella katolleen. Porvoon Autopalvelua luotsaava Vilenius sai kuitenkin balsamia haavoille Ilmo Larion jousilla, kun hän seuraavana viikonloppuna saavutti senioriluokan hopeisen palkintokorokesijan Uudessakaupungissa ajetussa F-rallisarjan kesäkauden avausosakilpailusta.

Vaikka Mäntsälän seudun erikoiskokeille Tomi Vilenius ja Tuuka Tyyskä starttasivat luokkansa ainoana autokuntana, lähtivät he silti ajamaan yleiskilpailun top 10 sijoista Miki Lindblomin ja Juuso Nordgrenin nopeaksi opettamalla ja uunituoreen Historic-passin omaavalla Suzuki Swift GTi autollaan. Ensimmäisellä noin seitsemän kilometrin mittaisella pikataipaleella kaksikon tuloksena oli yleiskilpailun toiseksi nopein ek-aika, joka erinomaisesti kertoo piskuisen auton suorituskyvystä.

Kaksikko jatkoi samalla sykkeellä kunnes toisen erikoiskokeen kovavauhtisessa vasemmalle taittuvassa mutkassa perä karkasi alta ja 100 metriä myöhemmin, melkoisten “kevätjuhlaliikkeiden” jälkeen Vilenius ja Tyyskä sisämutkan ojassa tuijottivat ylösalaisin olevaa maapalloa. Nostotoimenpiteissä vierähti niin paljon aikaa, että katsomo kutsui.

– Vaikka tarjolla oli varma luokkavoitto, niin kilpailijan luonteella lähdimme ajamaan yleiskilpailun sijoituksista ja se tarkoitti, että kaasu oli pidettävä pohjassa heti ensimmäisestä mutkasta lähtien. Erinomaisesti sujuneen avauserikoiskokeen jälkeen tulimme pikataipaleelle, jonka pitkälti muistin ulkoa. Kuitenkin 2,6 kilometrin kohdalla perä karkasi jarrutuksessa alta enkä sen jälkeen enää saanut kilpuria hallintaan. Tipahdimme ulos tieltä kunnes pitkän metrin rypemisen jälkeen sain auton takaisin tielle ja kun pito palautui niin kilpuri ampaisi sisämutkaan, jossa kellahdimme katolleen, Vilenius kommentoi.

– Pettymys oli kuitenkin nopeasti nielty, koska aikaisemmin DEFA-rallin luokkavoitto ja tämä Mäntsälä-rallin ensimmäisen erikoiskokeen yleiskilpailun toiseksi nopein aika todistaa automme olevan erittäin kilpailukykyinen. Se tieto isosti motivoi laastaroimaan kilpurin kohti seuraavia haasteita, jotka tähän tietoon näyttää olevan vasta syksyllä, Vilenius jatkoi.

Viikonloppuna Vilenius toimi kartanlukijana Uudenkaupungin ralliteillä.

– Vierailin kartanlukijana Ilmo Lariolla, joka myös näytti, että hänenkin kilpurinsa on voittaja-auto. Harmillisesti tällä kertaa hävisimme senioriluokan hopeasijan vain 3,2 sekunnilla Kari Kytölälle.

F-Cup Uusikaupunki ja luokka 6 (seniorit)

1) Kari Kytölä-Markku Laakso (BMW M3) 37.42,5
2) Ilmo Lario-Tomi Vilenius (BMW M3) + 3,2
3) Lasse Hirvijärvi-Tero Mäntykoski (BMW M3) + 34,9

Lähde: Tomi Vileniuksen tiedote
Kuva: Jani Kekoni


Facebook kommentit