Mänty ilmoittautui todenteolla mukaan SM1-luokan mitalitaisteluun – “Tästä on muodostunut todella tiukka sarja”

13.6.2017 / 10:22
Marko Mänty ja kartanlukija Joni Mäkelä sijoittuivat Kouvolassa kolmanneksi (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Marko Mänty jatkoi hyviä kesäkauden otteitaan rallin SM-sarjassa Kouvolassa, kun kauden viidennestä osakilpailusta tuli nyt toinen peräkkäinen palkintosijoitus. Riihimäellä toukokuussa voittoa juhlinut Mänty sijoittui kahdeksan erikoiskokeen urakoinnin jälkeen Kouvolassa kolmanneksi.

Koska Kouvolan SM-rallissa yleiskilpailun voittoon ajanut Kalle Rovanperä ei aja SM1-luokan pisteistä, niin nyt Marko Männylle tullut kolmas sija tiesi automaattisesti toiseksi korkeimpia SM-pisteitä.

– Tiukka päivä ja koko ajan on saanut ajaa täysillä. Virheet on maksanut aina, sen on huomannut heti ajoista, SM1-luokan pisteissä kolmanneksi ohi Jarkko Nikaran noussut Mänty kommentoi Kouvolan SM-rallin palkintojenjaon jälkeen.

Neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen rallin huoltotauolle Mänty saapui toisena ja tässä kohtaa eroa kolmantena olleeseen Juuso Nordgreniin oli 5,2 sekuntia. Seuraavalla erikoiskokeella Mänty kuitenkin hävisi Nordgrenille 3,3 sekuntia ja näin taistelu kakkossijasta ikään kuin syttyi liekkeihin, kun rallista oli ajamatta vielä kolme erikoiskoetta.

– Siinä heti huollon jälkeen ensimmäisellä pätkällä tuli notkahdus. En vaan saanut sellaista tatsia ja nostelin hiukan liikaa. Muilla pätkillä oli kyllä veto päällä. Siinä tuli se kolme sekkaa Juusolle annettua. Se maksoi tämän homman, Mänty harmitteli.

Kahdella seuraavalla erikoiskokeella Nordgren nousi 0,7 sekunnin päähän Männystä ja rallin päättäneellä lyhyellä Tykkimäen yleisöerikoiskokeella Nordgren oli 1,4 sekuntia nopeampi, joten koko rallin ajan toisena ollut Mänty menetti kakkossijansa aivan rallin loppumetreillä. Uransa ensimmäistä kauttaan SM1-luokassa ajava Mänty oli kuitenkin tähänkin tulokseen tyytyväinen.

– Kyllä olen. Eihän tälläistä osannut edes odottaa kauden alussa, että kolmanneksi olisi päässyt SM-rallissa. Tästä on muodostunut todella tiukka sarja, kun on niin paljon kilpailijoita mukana. Kovaa kalustoa kaikilla, tasaväkistä menoa, Mänty kuvaili.

Mänty on useaan otteeseen sanonut, että ns. yleisöerikoiskokeet eivät hänelle maistu. Tällä kertaa aikaa vievä virhe tosin tapahtui heti erikoiskokeen startissa, kun Skoda ei lähtenyt liikkelle ihan niin kuin Mänty olisi halunnut.

– Monta kertaa olen miettinyt, että ottaa näitä sitten rauhassa tai ajaa yliyrittämällä, niin aina menee huonosti. Ei oikein löydä sellaista oikeaa tatsia. Kai se on asennekin vähän metsässä.

Tai sitten kokenut konkari vaan tykkää niin paljon enemmän aidoista, kunnon kovavauhtisista metsäpätkistä kuin noista keilojen kiertämisistä?

– Ne metsäpätkät, nehän on sitä rallia varsinaisesti, Mänty hymyili.

Seuraava SM-ralli ajetaan Uudessakaupungissa vasta syyskuun alussa. Männyn jatkosuunnitelmat suuntautuvat heinäkuuhun ja Sastamalan suuntaan.

– AutoGlym-ralli on sellainen mitä ollaan suunniteltu. Ei tulisi niin pitkä tauko, Mänty päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit