MOTORSPORT

Marcus Grönholm rakentaa rallikuskeille uutta tulevaisuutta: ”Hemmetisti duunia”

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm on rakentamassa uudenlaista tulevaisuutta moottoriurheilun huippukuljettajille, tai pikemminkin huipulle aikoville.

Grönholmin GRX Management Team Oy on järjestänyt kaikille avoimen osakeannin, jonka tarkoituksena on kerätä potti, jolla nuorta kuljettajaa lähdetään viemään kohti ammattilaisuutta.

– Sanotaanko näin, että osakeanti on mennyt semihyvin. Määrällisesti on paljon ihmisiä mukana, noin 250. Siellä on noin 300 000 euroa nyt kasassa. Osakeanti jatkuu vuoden loppuun asti. Lopputulos on se sitten mikä se on. Onhan siinä paljon rahaa, mutta ei sillä montaa vuotta ketään ajateta, Grönholm sanoo.

Osakeannissa on tarjolla erilaisia paketteja. Yksityishenkiöille edullisen osake maksaa 197 euroa.

– Siellä on 20 ”kummisetää”, jotka jokainen laittavat 12000 euroa. Ihan kaikkia en ole saanut vielä kasaan, mutta varmasti saadaan, Grönholm puntaroi.

Marcus Grönholmin johdolla kuljettajalle rakennetaan kilpailuohjelma ja pitkän tähtäimen suunnitelma, jonka tavoitteena on ammattilaisuus.
– Seuraava juttu on rallikuskin valinta, ja se on se tärkein asia. Jos osakkeenomistajille on kuitenkin tarkoitus saada takaisin jotain rahaa joskus, niin me tarvitsemme hyvän rallikuskin. Se on ollut alusta alkaen idea tässä. Rallikuski on vaihe 1, Grönholm kertoo.

Kuka kuski on, ja mihin sarjaan ja millä kalustolla kuljettaja tulee ajamaan?

– Se on vähän salaisuus vielä. Maailmalle mennään kyllä, ja se kuski jota ollaan mietitty, on jo vähän pärjännytkin. Enempää en voi paljastaa.

GRX:n leirissä ovat jo olleet Joni Wiman (USA:n Global Rallycross) ja Niclas Grönholm (MM-rallicross).

– He ovat olleet messissä alusta alkaen, ja he ovat edelleen tiimiläisiä. Täytyy sitten harkita mitä heihin satsataan. Se on vielä kysymysmerkki.

Valituksi tuleva rallikuljettaja julkistetaan aivan lähiaikoina. Panokset ovat kovat, sillä osakeannin esitteen mukaan kuljettajan tavoitteena kaudella 2018-2019 ovat jo 400 000 euron palkkatulot.

Grönholmille toiminta on tuttua. Hän käänsi oman uransa alussa monta kiveä ja kantoa budjetteja kootessaan. Loppuvaiheessa kaikki oli enää yhden kortin varassa. Silloin riski kannatti, ja hän sai hyvin palkatun tehdaskuljettajan pestin. Lisäksi hän auttoi mm. Kosti Katajamäkeä rallin MM-sarjassa.

– Kyllä tästä tuli aivan hemmetisti duunia. Joo, ihan nastaa, mutta en muistanutkaan, että tämä on näin työlästä, Grönholm hymähtää.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com