MOTORSPORT

Markkasen Itäralli päättyi ulosajoon nuottivirheen seurauksena – “Paikka tuli silmille”

Kalle Markkasen kilpailu Joensuun Itärallissa oli kaksijakoinen.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas talviralli tarjoili huikeat tiet opiskella lisää ralliautoilun alkeita.

– Täytyy sanoa, että rallicross-miehelle jo nuotitus oli melkoinen kokemus. Olipa huimaa vuoristorataa, Kalle Markkanen hymyilee.

Itse kisa lähti käyntiin positiivisesti. Markkanen oli selkeästi löytänyt oikean kisavaihteen teknisten haasteiden sävyttämän Mikkelin kilpailun jälkeen.

– Nyt alkaa löytyä luotto autoon. Alku tuli hyvin ja koko ajan parannettiin. Harmi, että kisa päättyi neljännellä erikoiskokeella nuottivirheeseen, Markkanen pohtii.

Isä Markku Markkanen lähti vaativaan kisaan hoitamaan kartanlukijan postia. Ensimmäiseksi nuottiralliksi juuri Itäralli oli haastava. Tämä koitui myös autokunnan kohtaloksi.

– Rallin pisimmällä erikoiskokeella (EK4) oltiin tultu hyvin. Mulla oli sellainen hyvä “flow” päällä. Nuotti toimi ja luotto autoon oli hyvä. Nopean osuuden jälkeen oli hidas paikka ja joko nuotti tuli myöhässä, tai ei ollenkaan. Isä otti sen kyllä kokonaan omaan piikkiinsä, eli kyse ei ollut ajovirheestä, Markkanen summaa.

Markku Markkanen myöntää, että kriittinen nuottivirhe oli täysin kartanlukijan moka.

– Kyllä se niin meni, että minulle tämä virhe menee, Markku Markkanen hymähtää.

– Tultiin sellaista hyvin nopeaa jaksoa, jossa vuorotellen käännyttiin oikealle ja vasemmalle. Sitten tulin vasen nopea. Odotin nuottia, mutta sitä ei koskaan tullut. Kun näin mutkan, ei siinä vaiheessa ollut enää muuta tehtävissä kuin kiskaista käsijarrusta auto poikittain. Paikka tuli silmille ja aikaa oli tosi vähän tehdä enää mitään, Kalle Markkanen sanoo.

Auto kaatui ja tuulilasi meni kaadossa rikki.

– Paikassa oli osaavia katsojia ja auto saatiin aika nopeasti pyörilleen. Huollossa ei kuitenkaan saatu ehjää lasia rikkoutuneen tilalle, joten meidän oli pakko keskeyttää.

Kisa jäi kesken SM3-luokan sijalta 13. Matkaa pistesijoille oli enää reilut kymmenen sekuntia.

– Parannusta Mikkelin SM-ralliin oli selvästi. Ajettiin jo aidosti kilpaa pistesijoista. Koko ajan opitaan lisää ja se on tietysti tässä tarkoituskin. Kilpailu SM3-luokassa on todella kovaa. Kaiken pitää onnistua täydellisesti, että päästään pistesijoille. Virheisiin ei ole varaa. Nyt sellainen tapahtui, mutta tästäkin pitää ottaa opiksi.

– Auto oli muuten täysin kunnossa, joten harmitti jättää kesken rikkoutuneen tuulilasin takia. Mutta yhtä kaikki, saatiin taas todella hyviä kilometrejä, joten tästä on hyvä jatkaa, Kalle Markkanen päätti.

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy toukokuussa Kouvolasta.

Lue myös! Kalle Markkanen vaihtoi rallicrossista ralliin – ”Haluan katsoa mihin se reitti vie” (2.3.2018)

Teksti: Kalle Markkasen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com