MOTORSPORT

Marko Männyllä onnistunut keikka Keravalle – “Reissu kannatti”

Rallin SM-sarjan SM1-luokassa kilpaileva Marko Mänty heitti onnistuneen keikan TerraWise-ralliin Keravalle. Mänty päästeli nelikkoluokan toiseksi, vain reilut 10 sekuntia rallin voittanutta Juha Saloa jäljessä.

Marko Männylle nyt ajettu ralli oli ensimmäinen sorapinnalla ajettu kisa vuodenvaihteessa käyttöön tulleella Skoda Fabia R5 -autolla.

– Yhdet testit soralla ehdin ajaa ennen Keravan rallia. Reissu Keravalle kannatti. Rallissa kertyi paljon kilometrejä soralla ja mikä parasta kilpailu on aina kehittävämpää kuin testipätkän sahaaminen. Tiet olivat hienossa kunnossa ja kun päivä paistoi, oli hieno vetää neljän pätkän kisa, Mänty hehkuttaa tiedotteessa.

Rallin toista sijaa paljon tärkeämpänä Mänty piti kaikkea sitä mitä ensimmäinen kesäralli nelikolla toi tullessaan.

– Niissä paikoissa missä pysyimme hyvin rytmissä, myös kello tykkäsi. Skoda käyttäytyy soralla kuitenkin paljon eri tavalla kuin lumella. Nyt tuli paikkoja joihin menimme liian varovasti. Vastaavasti kun vauhti oli ylikovaa, siinä joutui vähän kikkailemaan, ettei tule vahinkoja, Mänty tilitti.

Rallin SM-sarja jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Riihimäellä. Männyllä ja kartturin pestin hoitavalla Joni Mäkelällä on Riihimäelle selvät tavoitteet.

– Talvikaudella vauhtia oli ajoittain mukavasti, mutta virheet ja pienet tekniset ongelmat söivät pisteitä. Kesäkauden suunta on pistetaulukossa ylöspäin. Se jahti aloitetaan Riihimäeltä.

Lue myös! Juha Salo ajoi voittoon Keravalla – ”Tosi hyvä päivä ajatellen Riihimäki-rallia” (6.5.2017)

Lähde: Marko Männyn tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com