MOTORSPORT

Markus Hellström F-rallisarjan kolmantena kevättauolle: “Ei aivan 100-prosenttinen”

Markus Hellström paketoi F-rallisarjan talvikautensa Kiteellä luokan kakkos- ja yleiskilpailun kuudenteen sijaan. Voittoon ajoi Juha Rytkönen, jolle Hellström hävisi 2.25 minuuttia. Luokkavoitto jäi sen sijaan vain 22 sekunnin päähän.

Hellström ja kartanlukija Ari Kurppa olivat silti tyytyväisiä Kiteen kilpailun jälkeen.

– Ihan ensinnäkin olosuhteiden puolesta ensimmäinen kunnon talviralli moneen vuoteen meille, Hellström totesi.

– EK1 ja EK2 menivät ihan hyvin. Ei huonoa, mutta ei loistavaakaan. Kolmannella erikoiskokeella heti 600 metriä lähdöstä oli mennä penkan läpi, mutta sen verran sitä penkkaa onneksi oli, että iso Volvokin pysyi tiellä. Siitä kilometri eteenpäin, ja mutkassa tuli pyörähdettyä, eli tuli tehtyä sakkokierros siihen. Sen jälkeen kilvanajo voitosta loppui, ja keskityin kakkossijaan. Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut kilpailu. Pisteitä tuli hyvin ja auto on ehjänä tallissa, Hellström raportoi.

Hellström ajoi nousujohteisen kilpailun. Luokan voitti samanlaisella Volvo 240 –autolla ajanut Petteri Salminen. Luokan kakkospaikalle Hellström nousi neljännellä erikoiskokeella, ja piti paikkansa lopulta 0,6 sekunnin erolla BMW-kuski Jari Huuhkaan.

Kilpailu kärkikaksikko (Juha Rytkönen ja Henri Niemi) karkasi etuveto-Opeleilla takavetokuskeilta toista minuuttia. Kaikki talvikauden osakilpailut on nyt voitettu etuvetoautolla.

– Jännä juttu. Mitäköhän he ovat keksineet vai onko vaan itse tulossa vanhaksi… Kesäkaudella voimasuhteet ehkä vähän taas muuttuvat, mutta miten paljon. Talvella etuvedot menevät kovaa, mutta kesällä homma tasoittuu, Hellström arvioi.

Talven kolmen osakilpailun jälkeen Hellström on sarjan yhteispisteissä kolmantena. Rytkösellä on 55 ja Joonas Kolehmaisella 47 pistettä. Hellströmin saldo on 44 pistettä.

– Kaksi luokkavoittoa, kerran toinen. Pistetaulukon mukaan ihan onnistunut talvikausi. Ei aivan 100-prosenttinen, mutta aika hyvä semmoinen 95-prosenttinen.

Hellströmin kausi jatkuu toukokuussa TeijoTalot-rallissa Salossa. F-rallisarjan seuraava osakilpailu on kesäkuun puolivälissä Toivakassa.

Lähde: Markus Hellströmin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com