MOTORSPORT

Max Vatanen kolmantena perjantain jälkeen – “Hieman ongelmia auton kanssa”

Siinä missä Jari-Matti Latvalan mahdollisuudet Portugalin MM-rallin kärkisijoituksiin murenivat hajonneen ohjaustehostimen myötä ja WRC 2-luokassa Teemu Sunisen kohtalona oli Skodasta pettänyt tukivarsi, kilpailun kolmas suomalaiskuljettaja Max Vatanen taistelee omassa luokassaan tiukasti kärkisijoituksista perjantain ajopäivän jälkeen. Vatanen ajaa Drive Dmack Cupissa kolmantena.

Max Vatanen aloitti Portugalissa ajamalla neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella sijoitukset 5-4-5-3 ja aamupäivän lenkin jälkeen huoltotauolle suomalainen saapui neljäntenä, 44,9 sekuntia kärjessä ajaneesta Gus Greensmithista jääneenä.

– Ei ihan se tulos mitä odotin. Hävittiin joitakin sekunteja ajovirheisiin ja myös auton tehojen kanssa oli ongelmia. Mutta edessä on vielä pitkä ralli, Vatanen kommentoi Facebook-sivullaan.

Seuraava, viides erikoiskoe ajettiin metsäpalon takia siirtymänä. Kuudennella erikoiskokeella Vatanen oli toisen kerran peräkkäin kolmanneksi nopein, mutta päivän kaksi nopeinta kuljettajaa eli Bernando Sousa ja Gus Greensmith paahtoivat kuitenkin kärjessä täysin omilla sekuntiluvuillaan. Myös seitsemännellä erikoiskokeella sijoitus oli kolmas ja kokonaistilanteessa sijoitus nousi nyt pykälän ylöspäin kolmanneksi, kun Greensmith menetti aikaa erikoiskokeella lähes viisi minuuttia pudoten kauas kärkikolmikon ulkopuolelle.

Kahdella viimeisellä kaupunkierikoiskokeella Vatanen kellotti luokassaan kuudenneksi ja viidenneksi nopeimmat ajat ja kokonaistilanteessa eroa kärkeen on ennen lauantaita reilut puolitoista minuuttia. Vatanen myöhästyi kahdeksannen erikoiskokeen aikatarkastusasemalta pari minuuttia ja sai siitä 20 sekunnin aikasakon.

– Erittäin pitkä päivä takana ja hieman ongelmia auton kanssa. Huomenna taas edessä pitkä päivä, Vatanen pohti jo tulevaa.

Drive Dmack Cup

1) Bernardo Sousa 1.41.59,3
2) Osian Pryce + 41,7
3) Max Vatanen + 1.36,5
4) Dillon van Way + 3.57,7
5) Gus Greensmith + 4.43,3
6) Nicolas Ciamin + 5.16,4
7) Karan Patel + 6.52,1
8) Jon Armstrong + 14.08,0
9) Jakub Brzezinski + 43.32,0
10) Oscar Solberg + 52.19,1

EK-pohjat: Greensmith 4, Sousa 4
Sousan keskinopeus: 79,7 km/h

Lue myös! Max Vatanen vaihtoi Loebin ja Ogierin nuotteihin (20.5.2016)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Kommentit ja kuva: Max Vatasen Facebook

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com