Meeke myöntää ongelmat: ”Tiimin on vaikea olla täysin luottavainen”

4.2.2017 / 12:56
Odotukset olivat kovat, mutta Citroen ja Kris Meeke eivät kyennyt vielä Montessa vastaamaan niihin. (kuva: Citroen Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Uuden WRC-aikakauden avaus oli Citroenille vaikea. Auton tekninen luotettavuus ei ollut odotetulla tasolla. Kris Meeke ja Stephane Lefebvre sortuivat myös omiin ajovirheisiin.

Uudella C3 WRC:llä ajaneista Lefebvre oli Monte Carlossa yhdeksäs, Meeke keskeytti lopulta siirtymäosuudella tapahtuneen kolarin vuoksi. Vanhalla DS3 WRC:llä ajanut Craig Breen teki tasaisen varmaa työtä, ja oli viides.

Kaikki rallia seuraavat kuitenkin tietävät, että Citroenilla on kokemusta ja tietotaitoa voittaja-auton rakentamisesta.

– Monten pettymyksen jälkeen minun ja koko tiimin on vaikea olla täysin luottavainen Ruotsin suhteen. Olemme ottaneet opiksemme avauskilpailusta ja palaamme entistä vahvempina seuraaviin ralleihin. Kausi on pitkä, Kris Meeke sanoo Citroenin tiedotteessa.

Meeke on äärimmäisen nopea ja lahjakas kuski, mutta myös virhealtis. Hänen paras sijoituksensa Ruotsissa on seitsemäs. Se on kuitenkin nähty, että Meeke pystyy ajamaan pohja-aikavauhtia myös lumella ja jäällä.

– Periaatteessa tavoittelemme voittoa, mutta tiedämme, että kaikkien suorituskyky riippuu pitkälti olosuhteista. Jos ennen rallia sataa lunta, on oma starttipaikkani ideaali. Toisaalta, jos on sää on lauha ja jää sulaa, mahdollisuuteni vähenevät. Yritämme parhaamme, Meeke sanoo.

Meeke luonnollisesti jatkaa C3:n ratissa. Myös Breen saa Ruotsiin C3:n, Lefebvre puolestaan ajaa DS3:lla. MM-ralli Ruotsissa käynnistyy torstai-iltana.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Ogier ennustaa vauhtien kasvavan entisestään


Facebook kommentit