MOTORSPORT

Meekellä neljä ek:ta matkaa historialliseen voittoon – “Pitää pelata varman päälle”

Kun Suomen MM-rallista on ajamatta enää neljä erikoiskoetta, on Kris Meeke vahvasti matkalla kohti uransa kolmatta MM-voittoa ja ensimmäistä Suomessa. Samalla Meekestä tulisi Suomen MM-rallin historian ensimmäinen brittivoittaja ja vasta kuudennen eri kansalaisuuden edustaja sorateiden grand prix’n voittajalistalla.

Suomen MM-rallin historiassa vuosien saatossa voittoon ovat ajaneet kuljettajia Suomesta, Ruotsista ja Ranskasta, sekä kuljettaja Espanjasta ja Virosta, mutta koskaan aiemmin yksikään britti ei ole onnistunut nousemaan rallin historiassa palkintopallin korkeimmalle korokkeelle. Kris Meekellä on tähän nyt erinomainen mahdollisuus, kun viimeisenä kilpailupäivänä sunnuntaina ohjelmassa on enää neljä erikoiskoetta ja reilut 34 ek-kilometriä.

Meeken johto toisena olevaan Jari-Matti Latvalaan nähden on lauantain jälkeen 41 sekuntia, kun sitä perjantain jälkeen oli 18,1 sekuntia. Meeke onnistui kasvattamaan johtomarginaalia lauantain aikana 22,9 sekunnilla ja tästä ajasta peräti 19,2 sekuntia syntyi Ouninpohjan kahdella ajokerralla. Ensimmäisellä ajokerralla Meeke löi Latvalan 13,4 sekunnilla, kun taas toinen ajokerta toi lisäeroa 5,8 sekuntia.

– Hyvin meni. Sain ajolinjat kohdilleen, kun katselin vielä aamulla videoita. Olen aina varonut tätä pätkää. Nyt heräsin tuntia aikaisemmin, keskityin videoon ja päätin hoitaa homman. Auto toimii aivan loistavasti. En tiedä miten tuosta voi vielä parantaa toisella kerralla, Meeke pohti Ouninpohjan maalissa varhain lauantai-aamuna.

Myös Meeken kartturi Paul Nagle innostui kehumaan kuljettajaansa huikean suorituksen jälkeen.

– Aivan uskomatonta saada istua samassa autossa yhden maailman parhaan kuljettajan kanssa, Nagle hehkutti.

Kun päivähuollon jälkeen rallikaravaani suuntasi uudestaan Ouninpohjaan, Meeke onnistui ainoana kuljettajana ajamaan alle 15 minuutin.

– Ensimmäisellä ajokerralla oli paljon jännittävämpää, kun ei tiennyt mitä sieltä tulee. Vielä aamulla ajattelin, että tätä erikoiskoetta ei voi ajaa kovempaa. Me todella nautittiin tästä, upea kokemus ja Paul heittää nuottia täydellisesti, Meeke kommentoi.

Lauantain erikoiskokeilla Meeke oli Latvalaa hitaampi vain Saalahden molemmilla ajokerroilla, sekä Pihlajakosken toisella ajokerralla.

– Sanoin Paulille, että meidän täytyy vain ajaa hyvällä rytmillä ja pitää kiinni keskittymisestä, mutta pätkät ovat niin hienoja ja meillä on hyvä fiilis päällä, joten ei muuta kuin nautitaan vaan. Perjantai oli ehkä yksi parhaista päivistä mitä olen ralliautossa viettänyt ja tämä päivä on ollut vieläkin parempi. Sunnuntaina on enää reilut 30 kilometriä jäljellä, pitää pelata varman päälle ja tuoda auto maaliin, Meeke kommentoi päivän päätteeksi.

 

Kuva: Jari Hotti
Tämän vuoden Suomen MM-rallin jättiyllättäjä Craig Breen on lauantain jälkeen kolmantena (Kuva: Jari Hotti).

 

“En tässä rallissa pystyisi kovin paljon parempaan”

On täysin selvää, että Jari-Matti Latvala olisi halunnut voittaa Suomessa kahden edellisen vuoden tapaan, mutta Volkswagen-kuljettaja on myöntänyt rehdisti Meeken paremmuuden, joka on tähän mennessä ajanut virheettömän kilpailun ja saanut ajaa ilman teknisiä ongelmia. Latvala oli tyytyväinen omaan ajoonsa lauantaina.

– En tehnyt mitään isompia virheitä tänään. Jotain pieniä, mutta ei mitään isompaa ja mielestäni ollut hyvää ajoa kaiken kaikkiaan. En tässä rallissa pystyisi kovin paljon parempaan. Isoilla riskeillä joitakin sekunteja olisin pystynyt pudottamaan pois. Kun ero on nyt 40 sekuntia, niin 15 sekuntia tuli rengasrikosta (perjantaina) ja ehkä isoilla riskeillä olisin pystynyt ottamaan siitä vielä sen viisi sekuntia vielä pois, Latvala laskeskeli.

Yksi ratkaisutekijöistä lauantaina oli Meeken onnistuminen Ouninpohjassa molemmilla ajokerroilla. Kun kahdella ajokerralla ajat eroa lisää lähes 20 sekuntia, eli lähes puolet tämän hetkisestä kokonaiserosta, ei voi sanoa muuta kuin kuljettajan onnistuneen suorituksessaan.

– Meeke tuli Ouninpohjan kaksi kertaa älyttömän kovaa. Hän oli varmaan valmistautunut siihen, teki hyökkäyksen ja onnistui molemmilla kerroilla hyvin. Sai toki lähtöpaikastaan etua, että pystyi tekemään sen hyökkäyksen, mutta on myös muuten ajanut todella hienosti, Latvala kehui.

Hyvän lähtöpaikan ja hyvän ajosuorituksen lisäksi Latvala nosti esiin myös faktat Meeken ja Citroenin tilanteesta, missä he rallin MM-sarjaa tänä vuonna kiertävät.

– Meeke ei aja koko sarjaa, vaan hän keskittyy ajamaan pelkästään yksittäisiä kilpailuja. Kun ei aja sarjapisteistä, niin voi lähteä ajamaan paineitta jokaiseen ralliin. Voi keskittyä ajamaan vain voitosta, koska jos ajat ulos, niin sillä ei ole mitään merkitystä, Latvala muistutti.

Pitää myös muistaa, että Volkswagenin näkövinkkelistä katsottuna Latvala on matkalla kohti Suomen MM-rallin voittoa.

– Vaikka tällä hetkellä olen toisena, niin valmistajien pisteitä on tulossa (ykkössijan verran) 25, eli joudun miettimään sarjaa valmistajien puolelta. Merkkimestaruus on meille todella tärkeä.

Tulossa oleva yleiskilpailun kakkossija toisi Latvalalle 18 MM-pistettä kuljettajien MM-pisteisiin. Rallin päättävä Oittilan erikoiskoe on tuttuun tapaan Power Stage -erikoiskoe, missä kolmelle nopeimmalle kuljettajalle on jaossa bonuspisteitä. Latvala myönsikin lauantaina, että nuo pisteet todella kiinnostaisi.

– Kyllä minä yritän, koska haluaiaisin ehdottomasti lisäpisteitä. Tarkoitus on ainakin yrittää, Latvala hymyili.

Rallin viimeinen kilpailupäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 8.28 Lempään erikoiskokeella. Viimeisenä kilpailupäivänä tullaan käymään mielenkiintoinen taistelu kolmannesta sijasta, jossa vahvimmin kiinni on tämän vuoden Suomen MM-rallin jättiyllättäjä Craig Breen. Takana vaanii kuitenkin nälkäinen nelikko Ott Tänak, Thierry Neuville, Hayden Paddon ja Mads Östberg, joten tarkkana saa Breen olla neljällä viimeisellä erikoiskokeella.

UrheiluUutiset.com raportoi rallin tapahtumista koko viikonlopun ajan.

Yleiskilpailun tilanne 20/24 ek:n jälkeen

1) Kris Meeke (Citroen) 2.22.00,8
2) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 41,0
3) Craig Breen (Citroen) + 1.45,4
4) Ott Tänak (Ford) + 1.54,5
5) Thierry Neuville (Hyundai) + 2.00,9
6) Hayden Paddon (Hyundai) + 2.03,6
7) Mads Östberg (Ford) + 2.06,0
8) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 2.24,0
9) Esapekka Lappi (Skoda) + 4.23,6
10) Teemu Suninen (Skoda) + 5.10,5

———-

32) Sebastien Ogier (Volkswagen) + 19.51,6

Ek-pohjat: Meeke 8, Tänak 5, Latvala 3, Ogier 3, Mikkelsen 2
Meeken keskinopeus: 126,6 km/h

Suomen MM-rallin 2016 aikataulu

Torstai 28.7.

EK 1 – Harju 1 (2,27 km) Pohja-aika: Mikkelsen, Tänak

Perjantai 29.7.

EK 2 – Mökkiperä 1 (13,84 km) Pohja-aika: Meeke
EK 3 – Halinen (6,75 km) Pohja-aika: Latvala
EK 4 – Jukojärvi 1 (21,25 km) Pohja-aika: Tänak
EK 5 – Surkee 1 (14,95 km) Pohja-aika: Meeke
EK 6 – Horkka 1 (15,10 km) Pohja-aika: Latvala
EK 7 – Äänekoski Valtra (7,40 km) Pohja-aika: Tänak
EK 8 – Mökkiperä 2 (13,84 km) Pohja-aika: Meeke
EK 9 – Jukojärvi 2 (21,25 km) Pohja-aika: Tänak
EK 10 – Surkee 2 (14,95 km) Pohja-aika: Latvala
EK 11 – Horkka 2 (15,10 km) Pohja-aika: Meeke
EK 12 – Harju 2 (2,27 km) Pohja-aika: Mikkelsen

Yhteensä: 146,85 ek-kilometriä

Lauantai 30.7.

EK 13 – Ouninpohja 1 (33,00 km) Pohja-aika: Meeke
EK 14 – Päijälä 1 (23,50 km) Pohja-aika: Tänak
EK 15 – Pihlajakoski 1 (14,51 km) Pohja-aika: Meeke
EK 16 – Saalahti 1 (4,40 km) Pohja-aika: Ogier
EK 17 – Ouninpohja 2 (33,00 km) Pohja-aika: Meeke
EK 18 – Päijälä 2 (23,50 km) Pohja-aika: Meeke
EK 19 – Pihlajakoski 2 (14,51 km) Pohja-aika: Ogier
EK 20 – Saalahti 2 (4,40 km) Pohja-aika: Ogier

Yhteensä: 150,48 ek-kilometriä

Sunnuntai 31.7.

EK 21 – Lempää 1 (6,90 km) Kello 8.28
EK 22 – Oittila 1 (10,20 km) Kello 9.21
EK 23 – Lempää 2 (6,90 km) Kello 11.15
EK 24 – Oittila 2 (10,20 km) Kello 13.08 – Power Stage

Yhteensä: 33,96 ek-kilometriä

Ek-kilometrit yhteensä: 333,99 km
Reitin kokonaispituus: 1370,66 km

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com