MOTORSPORT

Meksikoiskuljettajan auto paloi testeissä – Nyt väliin on jäämässä myös Argentiinan MM-ralli

Benito Guerran piti avata kilpailukausi kuluvan vuoden osalta Meksikon MM-rallista viime viikonloppuna, mutta ralliviikon maanantaina testeissä sattunut tulipalo aiheutti niin pahat vauriot kilpa-autoon, että Guerran piti jättää kotikilpailu kokonaan väliin. Nyt väliin on jäämässä myös huhtikuussa ajettava Argentiinan MM-ralli.

Motorsport Italia -tallin tiedotteen mukaan Benito Guerran Skoda Fabia R5 -auton tulipalon aiheutti rikki menneen letkun aiheuttama vuoto, josta jarrunestettä pääsi valumaan kuuman pakoputken päälle ja tämä aiheutti ensimmäiset liekit. Autosta paloi peräti 70 prosenttia, joten varsin selvää on, että kolmen päivän päästä tulipalon jälkeen edessä ollut Meksikon MM-ralliin starttaaminen oli täysin mahdoton yhtälö.

Parin viikon päästä 33 vuotta täyttävä Guerra kertoi tiedotteessa olevansa erityisen kiitollinen siitä, että kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Guerra myös kiitti saamastaan tuesta ja viesteistä. Pettymys oli tottakai meksikolaiskuljettajalle valtava, varsinkin kun edessä olisi ollut kotiralli uudella kalustolla. Guerra otti kuitenkin ralliviikosta kaiken irti, kävi edustamassa yhteistyökumppaneittensa tilaisuuksissa ja aivan kuten hän sosiaalisessa mediassa itse kirjoitti, niin tällä kertaa kuljettaja olikin rallifani, joka varikolla pääsi muun muassa tapaamaan Sebastien Ogieria, sekä Jari-Matti Latvalaa.

Takaiskut eivät kuitenkaan päättyneet Meksikon MM-rallin peruuntumiseen, vaan Motorsport Italia -tallin tiedotteen mukaan myös huhtikuun lopulla ajettava Argentiinan MM-ralli on jäämässä Guerralta väliin. Guerra sanookin kääntäneensä ajatukset ja katseet jo toukokuuhun ja Portugalin MM-ralliin, jossa on tarkoitus vihdoin ja viimein päästä suorittamaan kilpailukauden 2018 avaus.

Guerra on startannut vuosina 2006-2017 yhteensä 31 MM-ralliin, ensimmäisen kerran Meksikossa vuonna 2006, ja paras yleiskilpailun sijoitus on kuudes (Meksiko 2014). 12 vuoden aikana yhteensä 14 MM-pistettä kerännyt Guerra sijoittui viime vuonna WRC2-luokassa kolmanneksi Meksikon, Argentiinan ja Espanjan MM-ralleissa. Erilaisia luokkavoittoja CV:stä löytyy MM-rallien osalta Meksikosta 2008, 2011 ja 2012, Argentiinasta 2012, sekä Espanjasta 2012 ja 2013. Suomen MM-ralliin Guerra on osallistunut vain kerran, vuonna 2011, mutta kilpailu Mitsubishi Lancer Evo X -autolla ja kilpailunumerolla 139 päättyi keskeytykseen.

Tulipalo on alapuolella olevalla videolla ajasta 4.00 eteenpäin.

 

 

 

Puulan Aurinkoranta

 

Lue myös! Rovanperän ja Huttusen kilpakumppanilta jää kotiralli väliin – Auto paloi testeissä! (5.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video ja kuva: Juanra-llye (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com